明知買樓既話自己未來廿年都唔會開心,仲要繼續逼自己行

342 回覆
363 Like 102 Dislike
就算有樓或者無樓
有大細時, 都唔敢裸辭啦
最多都係騎牛搵馬
唔通租樓就無經濟壓力咩?
一係同兩老住 一係公屋
去到外國會唔會生cancer都係未知之數
可能外國無病無痛提早死掛

但香港就係全球最長壽地方, 亦都係有數據證明
我覺得樓主好撚低能 先唔講港樓值唔值得買
而家有pressure teat 基本上買得樓既都唔會生活得好辛苦 「唔開心」
再者你話因為供樓而要做份唔想做既工 乜你租樓住 就可以隨時唔做咩 我供緊都仲可以暗盤放租 你租唔通去訓街咩 定你想講移民 想移民果班根本唔會執着買樓呢個問題 係你呢d廢物先會係到鳩Up
外國有安樂死 香港冇 香港醫護怕事 得假DNR
你去老人院行一轉 全部一條菜咁樣
污染物同cancer 係已知致癌物 海量research
香港污染過外國 海量research
你冇得揀污染物 不過其他生活習慣可以

你真係少少public health concept 都冇
無知嘅人真係最幸福 香港人最叻自欺欺人
人各有志......瞓街重開心......
知你勁啦加拿大人, 驚你係果邊熱死咋
件事錯曬啦
如果你本身冇幾球野 又想買樓
硬上車 你個物業更多既 係負債多於資產
好簡單一句 你買咗樓之後
翻少半年工 會唔會有財政問題?
你唔識咁諗 只係會變窮
你的結論就係,外國短命人原因係因為可以享受安樂死啦

noted with thanks~
巴打唔洗咁燥
熱又唔會生cancer
哩個係你嘅結論
你有冇讀正規嘅大學? 做過research ?
無知真係可怕 life expectancy 唔會係單一factor 控制唔討論啦 你繼續慢慢踎香港
房屋台實好多人屌尻你因為窮
買左樓,黎緊廿年都過到自己鍾意既人生
字大隻唔會講野有說服力架~
咁小朋友你都加油啦, 努力放負能量
連登仔標準答案:

凑小朋友+返工+炒股
個人都可以好充實好開心對生活毫無影響
一切都係你窮
你唔結婚唔同居
一世同廢老住公屋
咁你贏
唔開心咪唔買
買左唔開心又可以賣
想點
我覺得未供樓前
都係痴屋企人住先有呢種心態
你講柒咗 無知 咪收聲仲要衝出黎柒
駁唔到咪諗吓自己咁耐做過乜
點解係香港踎咁耐都可以咁無知
婚已結,望緊個垃圾廢柴老豆幾時歸西,我就繼承間公屋
正廢柴 娶個老婆番黎同你涯
無計,2公婆加埋每個月得5萬幾,好撚慘,公司幾時加多D人工,咁既垃圾收入只可以住公屋
祝全港底收入廢渣早日上公屋
買樓前:食50蚊早餐
買樓後:食50蚊早餐

買樓前:一年去四次旅行
買樓後:一年去四次旅行

借問聲唔開心個位係邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞