轉數快入錯1500比人

592 回覆
18 Like 577 Dislike
CLS自已弱智打錯仲要教訓人
屯馬 開通 真的很興奮~
同問,4月個陣手快眼殘轉錯左900蚊比人
本來都諗住900蚊咁小,同佢講聲,佢check返記錄睇到既話應該好快轉返比我
點知條撚屌話自己無轉數快,仲調轉話我呃佢錢blablabla,
最後搵過銀行兩次,兩次出果封通知書都係話未能得到授權轉賬(但確認左有呢單交易同收款人個電話no.)
cap比條友睇,佢又係話驚我呃佢又承
仲調返轉教訓我叫我經合適渠道追返筆錢,例如搵銀行
屌佢老味,兩次搵完銀行事後都有WhatsApp 銀行追數張通知書比佢睇,仲搵乜鳩阿

利申:原本900蚊的確唔值得我咁麻煩,但係條撚屌講d野真係蠢得黎又好撚串,所以決定呢兩日去報狗
報狗無用就再研究下點樣可以煩到佢戶口
出曬人名 比你睇 都照入錯 應該要自己食

如果我係對方 有條友打比我話入錯回水 一定當你騙徒先
如果咁多人賴野咁係咪證實左係個系統安全性有問題? 點解唔係應該整好啲安全提示,驗證步驟,係blame the victim?
又唔見普通銀行過數,Payme會有咁多人有問題?
如果咁多人賴野咁係咪證實左係個系統安全性有問題? 點解唔係應該整好啲安全提示,驗證步驟,係blame the victim?
又唔見普通銀行過數,Payme會有咁多人有問題?
亂咁聽人講過數比人 可以當你洗黑錢 所以有陌生人叫回水一定唔回應先。。。。
victim? 人講你又講你解釋到點解係victim咪支持你囉
點解一早唔報試下想睇下點報案。
如果我收到有人話過錯錢俾我,我都一律會當佢係黎呃錢,唔會理佢。
Payme 要先add friend 先可以直接過數
用電話號碼whatsapp 要等人accept 先交易成功

就算傳統用櫃員機轉帳 都會發生一樣的情況
所以唔係apps 方唔方便問題
返下part time
你可以先比1蚊,對方收到無問題先比大數

轉數快就係因就方便,如果連對姓同名字母都懶,話自已無轉數快,去櫃台入數把啦,方便野唔啱呢D人用
丫偉?。。。?
用國安法
你連佢個人都搵唔到 憑咩告佢?
呢啲有得CHECK返銀行戶口係咪真 貪心就貪心啦

有心既 啲錢邊到入過黎咪入返去邊到

雖然樓主ON9在先 但對方一定唔會咩好人

如果樓主有錢有時間

支持樓主真係要玩大佢
唔太容易入錯
但整個單次轉帳code
或payme果種開單既function都無話唔係好事
咁就實無錯
原先諗住900$咁小,諗住佢唔會貪加上原本唔知佢繼續唔比算唔算犯法咪搵銀行搞算
後尾銀行提我原來如果戶口有唔屬於自己既款項而繼續保留都算犯法,叫我試下告9佢咁話

第二封通知信早幾日收到,WhatsApp埋比佢都傾唔掂數,所以決定呢兩日返工放lunch先去備案
為咗畀個教訓佢十幾廿萬算得啲咩呀,告啦
所以唔會用銀行户口啲咁弱智嘅方法
入錯户口number就比錯錢人,完全冇任何安全驗證
試過幾次有人過錯俾我
但我見電話no都真係差一個字就過返俾佢
you are so on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞