轉數快入錯1500比人

592 回覆
18 Like 577 Dislike
根本遇到呢d同廣告電話一樣,回都唔回直接block就得不義之財不可貪,唔係話貪你個一千幾百,而係麻撚煩,同我根本無義務要幫你搞一係你揾銀行跟手續做,想私了一定有古惑,萬一你出古惑咪煩到我
有埋收款者個名對住都錯
偉 喺度嗎
東亞App涉胡亂批核  少女遭冒名借8萬
https://lih.kg/752609

現年22歲的阿May(化名)昨於記者會上表示,今年4月10日收到自稱日本公司的男職員來電,指不小心將8.2萬元「入錯」事主恒生銀行戶口,以緊急為由,要求事主即日提款歸還,「佢話如果今日攞唔番條數,公司就會炒咗佢」;事主不虞有詐答應,在荃灣區將該筆款項交予該名男子。
完全唔同嘅case
換過個電話大佢話呢筆係黑錢?
上網買嘢仲要fps
應該都係呃人 宜家啲錢比錯第2個好過比騙徒
你會變左另一個樓主之餘
繼續俾人追果千幾蚊
咁如果我有叫銀行幫我查 我喺咪可以用呢個理由一直拖住樓主
On9
返工絕對係合理理由唔得閒囉
冇deadline既野你冇得監住人去做
最緊要係果1500蚊係原封不動冇郁
我真人係狗屋聽到既案例
有人買左幾十萬野
條友唔俾貨,之後話未有錢退俾佢住
拖左大半年
隻狗都話告唔入,因為佢冇話唔退,佢只係未退
佢冇講錯
收唔到銀行信真係唔應該私底下過數
有騙案係咁樣洗黑錢
確實比錢之前有得睇收款人個名.....你又冇對清楚
 下次小心D . 當上一課. 
On9
弱智就唔好學人用電子支付
報驚算啦,網上有電子報驚系統,打完篇文咪算
其實金管局射返個case 落去,
然後做同一樣野
如果同銀行講句話轉錯就有得拎返既話,以後仲有人用轉數快交易既
對方男既話扮靚女叫佢俾返
話俾返既話請佢食餐飯
可能賣家同條友夾埋屈多你1500
當俾智商稅
樓主實係d乜9都下一頁果d人 , 有confirmation page都無用啦
然後話system唔提醒佢
第一次見你留言無花枝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞