我係一個連登爬山佬。

382 回覆
1836 Like 11 Dislike
matterhorn我都去過 不過係搭纜車上
巴打識唔識滑雪? 係個雪山上面一個人都無個感覺真係好正
btw 拎埋部5d同腳架上山都幾係野

仲有部macbook pro,所以個backpack最重試過3x kg,拎到好燥
但咁樣真係堅操到體能。係登山學校,d雪巴人話真正既登山者要自己拎返自己d野。咁先係真climber

爸打有無睇上年同the Everest 差唔多同期上畫既Meru ?佢地都有講佢地登山都係無Sherpas,全部自己拎; 睇完Meru 我好想學mountain climbing

The Meru Jimmy chin同conrad 佢兩個係世界頂尖既登山家。佢地就係用阿爾卑斯式登山技巧去爬山,唔靠協作,快上快落去爬前人未爬過既缐。 將登山還原到最基本,最極致
連登咩人都有
樓主係咪有睇孤高之人
樓主係咪有睇孤高之人

有睇,但我鐘意另一本漫畫「岳」講高山救援。
樓主
你啲相好感人,你嘅諗法如是
望住咁靚嘅大自然,真係會覺得自己以至人類真係好渺小
雖則生死有命,但係都要小心為上,先可以爬更多嘅雪山
樓主係咪有睇孤高之人

重睇咗好多次
好想去北穗
樓主係咪有睇孤高之人

重睇咗好多次
好想去北穗

三步
巴打我想求d你影既雪山相做wallpaper
好靚啲相
Btw 樓主以前係咪係舊登出過幾篇短故?

係,寫過尼泊爾雪崩同格陵蘭獵人遊記

咦 認錯人 以為你出過鬼故 因為舊登有人同你同一個user name
不過你啲相真係好靚 follow你ig先
支持

睇唔過眼有啲啊豬啊狗冇經驗都去珠峰
留言屌就畀人話港豬冇夢想

其實有d參加商登山隊既人,攀爬技巧好差,咩都唔識,攪到意外不斷發生。有d連對boot都要人幫佢著。好多雪巴人都係到投訴,有辱登山,我個雪巴fd就係fb好嬲咁diu。

你出個post屌啦
啲年輕人畀人教壞哂
留名。
留名
爬雪山係一路都好想試但無勇氣去實行
睇完巴打既野要下決心去操下山再去
我高登應該見過你開post
會拎色板上山
好耐之前已經有follow你instagram
啲圖好靚
孤高之人
樓主好波
有無見過雪人 認真問
終於追哂2個posts
巴打好勁
巴打話中意睇記錄片
有無咩介紹?最好係YouTube 有得睇。
啲相好撚靚
由高登追到連登 係咪喪標巴打
本來因為生活各種原因唔開心 睇完你啲文同相好治癒
巴打啲相真係好靚好治癒
巴打繼續加油挑戰更多唔同嘅山再上嚟分享爬山記
有無第一幅相既wallpaper version
LM 巴打好正

好勁 好佩服你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞