我係一個連登爬山佬。

382 回覆
1836 Like 11 Dislike

揸車你會唔會特登揸車去撞死人?
攀山同嗰啲街頭非法賽車就差唔多
兩者都係自己快樂建築喺人地痛苦身上
攀山要見到人求救要當睇唔到 挑夫為你賣命根本唔care 總之一定要登頂
街頭賽車又係撞死人都唔撚緊要 最緊要自己開心
何況 唔好話揸車撞死人
就算你親眼睇到有人比車撞死
我諗你都會唔安樂
但係你睇下個老師 一d惻隱之心都冇
根本人命喺你地眼中一d都唔重要

根本上到去都無人有能力救人,咁都可以屌。定係你以為上到你8千米以上d 人仲可以活動自如
啲相靚到
樓主屋企係咪好有錢

你要代入佢個攀山者角度就唔該你代入埋佢人物性格特徵背景成長到一齊睇,而呢十幾頁,甚至以前喪標以前嘅post,我都唔覺得透露咗太多資料
因為呢小小文字就批評佢呢個人太唔公平

我係批評所有攀山嘅人

照你咁講,應該車都唔可以揸,因為揸車仲自私,因為慳左幾個人既時間分分鐘車死其他人,仲可能撞死埋自己,真係好on9,應該抵制

攀山要見到人求救要當睇唔到 挑夫為你賣命根本唔care 總之一定要登頂
何況 唔好話揸車撞死人
我諗你都會唔安樂

繼續活係你自己既安全世界啦偽善撚

呢班on9都on99,佢地世界細到得自己。
咪理佢地,繼續支持巴打為自己夢想努力

你地班攀山者就真係世界細到得自己
為左一己私慾可以渺視其他人生命

巴打係我錯,我係一個見死不救既自私撚黎。
呢單新聞爬雪山個攝影師,一d惻隱之心都冇
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150620/19191729
lm
唔差在屌埋我,我對曾老師、Elton同樓主冇任何意見
但我會話 施丹莫望報 錯唔晒

應該話 in general黎講 我同意所有 "攀山" 既人依附住某種自私,包括我自己

利伸,山撚, 自學渣冰斧雪爪上雪山,曾經出過可以冇命既程度既意外

你要代入佢個攀山者角度就唔該你代入埋佢人物性格特徵背景成長到一齊睇,而呢十幾頁,甚至以前喪標以前嘅post,我都唔覺得透露咗太多資料

我係批評所有攀山嘅人

照你咁講,應該車都唔可以揸,因為揸車仲自私,因為慳左幾個人既時間分分鐘車死其他人,仲可能撞死埋自己,真係好on9,應該抵制

何況 唔好話揸車撞死人
我諗你都會唔安樂

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150620/19191729

何況 唔好話揸車撞死人
我諗你都會唔安樂

正一仆街,掛住攻頂。踩住雪巴人屍體爬雪山

何況 唔好話揸車撞死人
我諗你都會唔安樂

巴打你D相好有Feel !
我一鏡一機一腳架已經覺得好重,
行一陣就要休息一陣
Lm 巴打好勁 繼續努力

咁你個世界係咪除左你老母就冇其他野

我就當佢老母係仆街
咁身邊總有人關心佢掛?
不過呢個都係次要
其實攀山呢樣野就係教你滅絕人性
要見死不救
但係攀完山仲可以面不改容
正常人見到咁恐怖嘅畫面都應該會好唔安樂
其實你地係咪心理變態

我係批評所有攀山嘅人

何況 唔好話揸車撞死人
我諗你都會唔安樂

我冇錢唔返工就嚟餓死,你做唔乜養我,根本人命喺你眼中一啲都唔重要
施丹巴打會唔會太天真
了解多啲先屌啦 可以睇 岳
睇完諗法可能唔同咗
利申 十級自私精
喪標大哥,你幾時會去操山同爬石?我有d興趣丫

唔知條友當年見到個悲劇食唔食得落飯有無去捐錢呢
Attention seeker
喪標巴打唔洗理佢 繼續開心share
樓主有冇諗過屌雪巴妹
爬山爬咁多日點都要解決性慾掛
巴打,你嘅相同Nat geo一向嘅視覺風格好相似
俾個like你
巴打,你嘅相同Nat geo一向嘅視覺風格好相似
俾個like你

支持你,祝你成功做到Nat geo攝影師
想問多個問題

你行完咁多山對個人思維有冇極大改變
想知你點睇人在世上嘅影響力同埋應如何自處(長遠及短暫)

我見香港上珠峰果個男仔PLAN左成十年,其實係咪真係要咁多時間準備

講返正經野先,每個人既工作同休息時間都唔同,可能elton佢太忙冇咩時間操,所以先plan左10年。根據Steve House幫人操無氧珠峰既programme(幫Cory Richard操)佢既programme係24星期

In our experience, and we’ve climbed and trained climbers to climb all of these mountains, the order of difficulty (from harder to easier) for these climbs via the normal routes is: K2, Makalu, Everest, Cho Oyu, Denali, Everest with supplemental oxygen (those last two are very similar in difficulty), Cho Oyu with supplemental oxygen, Peak Lenin, and Aconcagua. Of course this list assumes equal conditions and weather. Obviously any of these climbs can be rendered impossible in poor weather and/or conditions.

Sample Workouts

Workout #1: Run
Planned Time: 0:40:00
40mn Run Aerobic threshold test.

Workout #2: Strength
Planned Time: 0:45:00
1x core routine and 1x general strength from Training for the New Alpinism book.

Workout #3: Run
Planned Time: 1:00:00
Run/hike on rolling terrain

Workout #4: Run
Planned Time: 0:30:00
This should be a very easy run/hike on flats. HR should be well below AeT. (AeT-10-15bpm)

Workout #5: Strength
Planned Time: 0:45:00
1x core routine and 1x general strengt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞