我係一個連登爬山佬。

382 回覆
1836 Like 11 Dislike
我亦都唔想任何人因為我既興趣而受傷或者死亡

呢點已經好過果條女教師多多聲

其實我覺得個老師冇做錯到,救人第一大原則係要保障自身安全先去救人,自己救唔到,就等第二個救。不過我唔係好認同追夢要借錢負債百萬 ,珠峰永遠都係到,點解唔自己賺左一筆先去爬?
高質
巴打我同你既想法好似但係仲未行過人生第一座雪山 想問可唔可以比tg我 因為好想問吓巴打既經歷同點先可以踏出第一步
樓主心境同啲相一樣高質
好中意上到山個種寧靜同放鬆既感覺 遠離城市煩囂
未試過爬雪山 好想好似樓主咁試 只係想高點望望呢個世界既風景同不斷挑戰自己既極限
好撚勁
祝樓豬平安
樓主
樓主好撚勁,真心佩服

我都係行山撚,自從行完京那巴魯山之後,對於高山,我都深深迷上左,能夠成功攻頂個感真係好正。

我黎緊下個目標係乞力馬札羅。
巴打我同你既想法好似但係仲未行過人生第一座雪山 想問可唔可以比tg我 因為好想問吓巴打既經歷同點先可以踏出第一步

我冇tg 你add我fb或者ig傾啦
好中意上到山個種寧靜同放鬆既感覺 遠離城市煩囂
未試過爬雪山 好想好似樓主咁試 只係想高點望望呢個世界既風景同不斷挑戰自己既極限

挑戰自己既極限
樓主好撚勁,真心佩服

我都係行山撚,自從行完京那巴魯山之後,對於高山,我都深深迷上左,能夠成功攻頂個感真係好正。

我黎緊下個目標係乞力馬札羅。

巴打加油,有機會一定要去一次尼泊爾高山trekking。
識你,同過你食飯,支持!
d相好靚呀巴打
沿途上山係咪都有好多屍體
識你,同過你食飯,支持!

多謝支持

其實得珠峰先係咁,不過尼泊爾政府前年一早清走哂d屍體,以家應該冇屍體。

其實得珠峰先係咁,不過尼泊爾政府前年一早清走哂d屍體,以家應該冇屍體。

但係巴打有冇試過親眼見到成地屍
如果有,係間唔中先見到幾條定係見到成周圍都係
matterhorn我都去過 不過係搭纜車上
巴打識唔識滑雪? 係個雪山上面一個人都無個感覺真係好正
btw 拎埋部5d同腳架上山都幾係野

仲有部macbook pro,所以個backpack最重試過3x kg,拎到好燥
但咁樣真係堅操到體能。係登山學校,d雪巴人話真正既登山者要自己拎返自己d野。咁先係真climber

爸打有無睇上年同the Everest 差唔多同期上畫既Meru ?佢地都有講佢地登山都係無Sherpas,全部自己拎; 睇完Meru 我好想學mountain climbing
其實上到5,6千米,係咪一般網面行山鞋就唔得架啦,係咪要d 全皮面既先保到暖???

但係巴打有冇試過親眼見到成地屍
如果有,係間唔中先見到幾條定係見到成周圍都係

我冇爬過珠峰,我只係爬過法國瑞士同尼泊爾其他山
好撚靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞