網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
鬥戰狂潮 爽文
劇情夠哂熱血

睇一本就夠劇情都係舊酒新瓶無新意
頭先睇完唐磚 唐穿入面既佳作
主角既心路轉變好好睇
推薦比巴打睇

個人唔鍾意孑与2寫風

Same...我幾鐘意睇呢類書但唯獨孑与2嘅字我睇唔落

唐磚還好
後面個三本書寫到好bitchy
成日冇啦啦插d言情好嘔心
新po 會唔會update 個表?
傲世九重天幾好睇 雖然都係王道故 但佢人物刻畫得幾好

有冇嘲諷日本人?
記得作者前幾本書係咁醜化日本人+大中華膠不停強調自己係中國人

有呀 d 怪獸語言就係日文
發覺文筆越好嘅作者越鍾意太監
寫流水帳小白文嘅就越出越有死唔斷氣

諗野唔洗精力? 文筆呢家野, 就算作者好有才華都好, 都要度架
睇左咁耐書, 邊個真係"有諗緊野"咁寫書, 邊個一直套路, 一睇就知
我就咁既, 作者有認真寫, 我就會認真慢慢睇,可能 300-500字/min
作者唔用腦寫我就唔用腦睇, 即係大部分爽文..無視合理性, 咁又睇得開心 , 大概1000-1800/min
我用靜讀天下down txt睇..有得睇閱讀速度..match!

諗野唔洗精力? 文筆呢家野, 就算作者好有才華都好, 都要度架
睇左咁耐書, 邊個真係"有諗緊野"咁寫書, 邊個一直套路, 一睇就知
我就咁既, 作者有認真寫, 我就會認真慢慢睇,可能 300-500字/min
作者唔用腦寫我就唔用腦睇, 即係大部分爽文..無視合理性, 咁又睇得開心 , 大概1000-1800/min
我用靜讀天下down txt睇..有得睇閱讀速度..match!

我都係靜讀天下睇txt
有冇玄幻小說推介 近排追緊十方神王 逆劍狂神 龍王傳說

聖墟, 道君, 極道天魔, 顧道長生, 牧神記, 冥主幾好

岩岩開始睇極道天魔,巴打覺得點?

系統+扮豬食老虎+無後宮
故事尚算OK, 挑釁既就會話佢跟其他小說差唔多, 有穿越, 有升LV, 次次都一大段時間靜雞雞升LV再打人臉, 風格就我幾鐘意

算唔算係爽文?
無後宮姐係冇女主冇感情綫?

暫時有一個老婆但連啪啪啪都無你當無就算喇
算係爽文,有系統通常都屈機

我睇到百幾話,唔係幾慣男主成日變怪物打羸人,想知佢後面會唔會正常返

有名你叫極道天魔

雖然得三百幾集 但我覺得應該會繼續有唔同型態

故事尚算OK, 挑釁既就會話佢跟其他小說差唔多, 有穿越, 有升LV, 次次都一大段時間靜雞雞升LV再打人臉, 風格就我幾鐘意

算唔算係爽文?

我睇到百幾話,唔係幾慣男主成日變怪物打羸人,想知佢後面會唔會正常返

有名你叫極道天魔

而家變怪獸次數少左好多喇,正常人型態夠殺

我都係靜讀天下睇txt

書入面 點中間 右上角 更多操作 書籍訊息
睇下個本書閱讀速度幾多,我記得最快個本好似係土豆d書,好似有2200字/min左右,無飛住黎睇,純粹係內容根本太無營養,文字又極之淺白,根本眼一掃最知佢講咩,又唔洗思考,btw五小白d書都差唔多咁快,但佢地通常各自又有一兩本真係值得睇既

我都係靜讀天下睇txt

D網絡小說睇一更都係1分鐘內既事, 我連DOWN都費事, 用CHROME去睇就算

你要諗好個故事劇情再落筆, 一日一更已經唔錯喇, 對自己有要求既, 可能小說後期要幾日先諗好點寫, 又D就可能之前吹大左唔知點寫落去, 再加上生活壓力, 更新就越來越慢
赘婿就係最好例子, 一開波日更, 過左1, 2年就各式各樣拖更, 跟住就週更, 而家就月更, 我係喜歡呢套野, 但我對佢都無晒寄望, 只想快D完左佢就算

算唔算係爽文?

有名你叫極道天魔

陰陽合一

你要諗好個故事劇情再落筆, 一日一更已經唔錯喇, 對自己有要求既, 可能小說後期要幾日先諗好點寫, 又D就可能之前吹大左唔知點寫落去, 再加上生活壓力, 更新就越來越慢
赘婿就係最好例子, 一開波日更, 過左1, 2年就各式各樣拖更, 跟住就週更, 而家就月更, 我係喜歡呢套野, 但我對佢都無晒寄望, 只想快D完左佢就算

贅婿睇左一半就冇追 知未完本又更得慢
唔敢追
有冇人睇過仙道求索

贅婿睇左一半就冇追 知未完本又更得慢
唔敢追

可以睇到殺皇帝就當完本

我都係靜讀天下睇txt

書入面 點中間 右上角 更多操作 書籍訊息
睇下個本書閱讀速度幾多,我記得最快個本好似係土豆d書,好似有2200字/min左右,無飛住黎睇,純粹係內容根本太無營養,文字又極之淺白,根本眼一掃最知佢講咩,又唔洗思考,btw五小白d書都差唔多咁快,但佢地通常各自又有一兩本真係值得睇既

我最快係將夜,有1406字/min, 冇計,實在太多廢話
睇咗陣風姿物語,堆角色太奇怪頂唔順

宜家睇緊人道天堂

所以我其實都幾佩服五小白,雖則佢哋啲嘢有好有唔好,但可以長期keep到都唔係小嘢

算唔算係爽文?

有名你叫極道天魔

見親佢變怪物就會聯想到佢同女主搞野係人獸
唔係咁接受到

極道某一方面幾重口味, 不過筆風幾貼地, 唔似一般仙俠, 玄幻小說咁仙氣, 離晒地咁, 佢講過個世界一切以實力行先, 有實力你點都得, 奴役弱小好正常, 無其他書咁樣滿口仁義道德, 懶係正義, 個主角有晒光環咁

算唔算係爽文?

有名你叫極道天魔

見親佢變怪物就會聯想到佢同女主搞野係人獸
唔係咁接受到

極道某一方面幾重口味, 不過筆風幾貼地, 唔似一般仙俠, 玄幻小說咁仙氣, 離晒地咁, 佢講過個世界一切以實力行先, 有實力你點都得, 奴役弱小好正常, 無其他書咁樣滿口仁義道德, 懶係正義, 個主角有晒光環咁

無錯 貼地先有返啲代入感
最近有冇好睇嘅新書追?
剩係追緊道君同聊天室
追完一念永恆,繼續等更新
有無其他好書推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞