網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
推黑鐵之堡
繼續推佣兵的戰爭

啱啱睇到戲玉好激動

佢寫既係平衡世界定係現實故事?

現實
三天兩覺啲書都冇人講好打極有限

利申冇爬文

利申冇爬文

睇小說係咪睇章節名
有冇巴打有睇妖神記
月更等死人

另外想問手機有冇app有龍使睇
平時睇果兩個app都冇
有冇巴打有睇妖神記
月更等死人

平時睇果兩個app都冇

龍使自己down txt啦

利申冇爬文

睇小說係咪睇章節名

唔明
有冇巴打有睇妖神記
月更等死人

平時睇果兩個app都冇

龍使自己down txt啦

利申冇爬文

希望佢快啲寫完s3上年講到宜家先開始寫

佢有冇講過完左會唔會出新書
唔知點解對其他人既書冇曬興趣 依家淨係loop佢其他兩本等驚悚樂園更新
淨係鬼喊捉鬼已經睇左三次
驚悚樂園完埋佢唔出新書既話真係要搵過其他興趣
推介一本奇幻

歷史的塵埃
推介一本奇幻

歷史的塵埃

呢本係好正 係個結局sad d
無限恐怖真係好好睇
好睇到我睇咗三次
好想睇類似嘅小說

ps我覺得楚軒一定係一個靚仔
全職法師好正
帝霸有冇人睇過? 好唔好睇?

唔錯,不過後面d套路開始重複,本野算中上

睇到千二話左右放棄咗,大重複,主角由一開始開掛下下都秒殺
一開始睇係斗破蒼穹,重睇咗三次
之後睇咗幾本覺得有啲重複
宜家就追都市超級醫聖,極品全能學生,全職法師,重生之最強劍神

暫時覺得最好睇係全職法師,頭三百話已經好好睇
宜家就追都市超級醫聖,極品全能學生,全職法師,重生之最強劍神

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

睇慣(斗)所以打錯,係鬥先啱
係幾爽,但第二部就hea 睇
全職法師博城啲人差唔多死晒,果下呆咗
日日等更新好痛苦,埃及篇覺得有啲無聊
屌你驚悚樂園最新一章 準備自爆

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

睇慣(斗)所以打錯,係鬥先啱
係幾爽,但第二部就hea 睇
全職法師博城啲人差唔多死晒,果下呆咗
日日等更新好痛苦,埃及篇覺得有啲無聊

爽文係好睇..
好睇在唔洗用腦睇..加上爽文唔會有比較現實既主題..
即係主角唔會受到客觀既各種條件都會開心無壓力登頂...
真係幾適合忙到仆街又了無希望既香港人..睇書都要面對現實真係好sad架
所以我閒時都會睇番幾本...睇左幾年書..中原五小白都加埋睇曬佢地七成書..
然後我就發覺我記唔住中原五小白咩劇情打咩書..因為套路基本一模一樣..其他優質既書我就無呢個問題...
你一講斗破蒼穹, 我就search下..嗯..睇過..我都可以樂觀D同你講..呢本只係垃圾..
你會覺得好睇只係因為第一次接觸既爽文係佢..其實任何爽文第一次接觸既人都會覺得好睇...我唔係踩爽文...因為爽文絕對有存在既意義..上面講左原因
但爽文都有分好壞..而且我發現好既爽文既人氣都比較不上不下咁...因為佢地係比較無咁爽既爽文...可能係我性格問題..我都係比較鐘意睇有番少少邏輯既爽文..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞