網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
有冇扮豬食老虎既介紹,完左既

帝霸...雖然未完, 但夠你睇足一個月, 成二千幾章

頭幾百都覺得正 而家睇到煩 飛住睇 而家咩角色都唔記得咩
有冇扮豬食老虎既介紹,完左既

帝霸...雖然未完, 但夠你睇足一個月, 成二千幾章

頭幾百都覺得正 而家睇到煩 飛住睇 而家咩角色都唔記得咩

其實章節過二千既我一定唔會睇,一直追開既可能棄, 因為一定會拖沓唔好睇
有好多網絡小說寫手真係一本小說走到尾, 寫得一本書, 本書成幾千章, 真係想食過世咁,痴燃線
牧神記幾好睇

司婆婆
狐靈兒
肥七公子
聖女
一世之尊同最強反派系統d劇情同設置差唔多既

邊個抄邊個

兩個故事我都無睇, 但睇百度簡介好似好唔同?
https://baike.baidu.com/item/%E4%B8%80%E4%B8%96%E4%B9%8B%E5%B0%8A/15481708#1
https://baike.baidu.com/item/%E6%9C%80%E5%BC%BA%E5%8F%8D%E6%B4%BE%E7%B3%BB%E7%BB%9F#7
推介下作者先
藍領笑笑生
佢寫開d輕鬆又幾搞笑既小說
鍊金狂潮我諗係最好
不過近期佢寫既小說冇以前咁好
偷香高手到800章開始和諧埋,要加咩vip群先有未删減版
龍符追到live 覺得走下坡
將同一班人打殘完 又寫啲新力量比佢地 然後又打殘又新能力
人名唔同但出場既作用都係一樣

加左,係冇既

加左,係冇既得一小段,你可以衝個盟主睇下仲有冇
贅婿見佢未完本 唔敢追
贅婿見佢未完本 唔敢追

一個月更新一兩章, 你等你個仔燒俾你都得喇

未追到live, 答唔到嘴,太多其他嘢睇

龍符我有睇開頭,但去到一二百章左右就停左,因為唔係好喜歡佢筆風太硬直,好似無咩野感情咁樣,而上面所講既問題其實所有網絡小說都係咁,唔咁樣點樣賺錢

龍符我有睇開頭,但去到一二百章左右就停左,因為唔係好喜歡佢筆風太硬直,好似無咩野感情咁樣,而上面所講既問題其實所有網絡小說都係咁,唔咁樣點樣賺錢

睇完頭幾百章冇再追 文筆好差 同埋又係龍傲天流
唔明點解前幾頁咁多人推

邊個抄邊個

https://baike.baidu.com/item/%E4%B8%80%E4%B8%96%E4%B9%8B%E5%B0%8A/15481708#1
https://baike.baidu.com/item/%E6%9C%80%E5%BC%BA%E5%8F%8D%E6%B4%BE%E7%B3%BB%E7%BB%9F#7

最強反派系統前期好多野都應該係抄一世之尊
部分功法,人榜某幾位角色,天地二宮同一世之尊嗰兩個輪迴勢力
唔知有無記錯/記漏
不過我覺得最強反派系統好睇啲

邊個抄邊個

最強反派系統前期好多野都應該係抄一世之尊
部分功法,人榜某幾位角色,天地二宮同一世之尊嗰兩個輪迴勢力
唔知有無記錯/記漏
不過我覺得最強反派系統好睇啲

我都覺
最強反派 無咁多主角獨白
節奏爽快d

睇完頭幾百章冇再追 文筆好差 同埋又係龍傲天流
唔明點解前幾頁咁多人推

我覺得祖境開始悶 升級流太明顯
神機風格不嬲冇乜語氣同描寫 純靠劇情同設定支撐 但升級流黎講真係一絕
牧神記幾好睇

好感動,竟然真係有去睇
佢d人物同埋描述武功真係好正
唔明點解可以百幾章都仲未vip

加左,係冇既得一小段,你可以衝個盟主睇下仲有冇

覺得佢啲甜位甜廣適中幾正,宜家無啦

邊個抄邊個

一世作者可以話係一書成神
上一本奧術神座 係舊登同台灣都大把人吹奏
我覺得即使未至神作 至少都係經典

一世之尊私心評價更高

最強反派系統我覺得唔同走向 一睇就覺得係爽文向
牧神記幾好睇

好感動,竟然真係有去睇

宅豬唔知點解寫極都紅唔起
佢前兩套我都有睇哂 獨步天下 帝尊 真係幾正
兩套都有印象唔似其他睇完連主角名都講唔出
獨步天下仲要係前期講到好勁既敵人 都會一樣變強 去到後面一樣好多戲份
就憑呢點已經完爆另外99%作者
牧神記幾好睇

好感動,竟然真係有去睇

宅豬唔知點解寫極都紅唔起
佢前兩套我都有睇哂 獨步天下 帝尊 真係幾正
兩套都有印象唔似其他睇完連主角名都講唔出
獨步天下仲要係前期講到好勁既敵人 都會一樣變強 去到後面一樣好多戲份
就憑呢點已經完爆另外99%作者

因為佢既故事好大路,淨係睇左簡介已經有班人會skip左唔睇,例如獨步天下又係天才變廢材受盡冷眼再大發神威打人臉咁樣
有冇鬥智/懸疑/燒腦故?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞