網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
屌你驚悚樂園最新一章 準備自爆

今川義rip

事後解說又拖一章

係囉仆街
鬥破頭三百章嘅情節講真唔差
條主線夠明確,主講悔婚升lv報仇
加上各種設定例如鬥氣+異火+煉丹師個世界觀當時黎講的確超晒班
小學雞文筆都吸引咁多人睇唔係冇原因
到而家都冇另一本可以俾到當時嗰種熱血feel我
當然後期本書爛到仆街同土豆之後本本都一鳩樣

所以成功嘅爽文唔係個個都得,唔係五小白就唔會撈得咁掂

好同意 個時第一次睇 真係可以睇到上哂癮 唔訓都要追落去 但宜家暫時忡未搵到一本可以比番同樣感覺我既書
lm
其實第一代爽文作者
係咪地瓜騎士

個陣睇我是大法師 好鬼勁
聽人講雪刀悍中行好正
但我反而好想睇返 邪氣澶然 極品家丁這種 有沒人有推介

姐係爽文啦

爽文最大問題係格式化公式化左, 你睇一本可能好過引, 但當發現套套都一樣既套路, 就會好厭, 而家流行既係系統類, 即係穿越或回到某一刻既同時俾過外掛系統你用, 睇第一本過得唔錯, 但當本本個主角都有唔同既系統跟身, 你就會覺得好嘔心
新書有幾本值得推薦下
牧神記,冥主, 一品道門, 公子千秋, 顧道長生, 極道天魔
大家得閒可以睇下
搬山幾好睇,劇情類修仙
其實有無tg群?
最近開始睇歷史類小說
大陸係咪有限制唔比人改朝換代自立呢類野出現?點都要搞鳩日本已經係共識唔理,但主角一邊有能力自立推翻,一邊用on9理論去解釋唔去做真係好智障
一邊話身邊人先係最重要,一邊死都要生活係封建制度之下
有無巴打介紹一本自立為王推翻

應該係有限制 至少呢5年黎都好似無見過
早期一定有好多 但應該比人刪左唔少呢類作品

利申睇左十年 雖然歷史類唔熟
一開始睇係斗破蒼穹,重睇咗三次
之後睇咗幾本覺得有啲重複
宜家就追都市超級醫聖,極品全能學生,全職法師,重生之最強劍神

暫時覺得最好睇係全職法師,頭三百話已經好好睇

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

睇慣(斗)所以打錯,係鬥先啱
係幾爽,但第二部就hea 睇
全職法師博城啲人差唔多死晒,果下呆咗
日日等更新好痛苦,埃及篇覺得有啲無聊

全職法師真心正
少有高質

鬥破如果少睇爽文都會算正既...畢竟算係一書成神
總有佢獨到之處
例如鳳毛麟角
巴打們有冇咩APPS推介

追書神器要錢
淘小說LOAD唔撚到
小說閱讀器讀唔到新書

卡提?
聽人講雪刀悍中行好正

姐係爽文啦

爽文最大問題係格式化公式化左, 你睇一本可能好過引, 但當發現套套都一樣既套路, 就會好厭, 而家流行既係系統類, 即係穿越或回到某一刻既同時俾過外掛系統你用, 睇第一本過得唔錯, 但當本本個主角都有唔同既系統跟身, 你就會覺得好嘔心

要睇個系統有冇特別
無既睇一本都好夠用
一開始睇到本隨身英雄殺覺得幾得意
中期又係爛

順帶一問
有冇系統文好睇
放棄治療中
其實有無tg群?
最近開始睇歷史類小說
大陸係咪有限制唔比人改朝換代自立呢類野出現?點都要搞鳩日本已經係共識唔理,但主角一邊有能力自立推翻,一邊用on9理論去解釋唔去做真係好智障
一邊話身邊人先係最重要,一邊死都要生活係封建制度之下
有無巴打介紹一本自立為王推翻

應該係有限制 至少呢5年黎都好似無見過
早期一定有好多 但應該比人刪左唔少呢類作品

利申睇左十年 雖然歷史類唔熟

赘婿算係一本
中段殺左皇帝既
本書而定出得勁慢, 一個月都係更兩三次, 真係我死佢都未出完
遲下呢本書會拍劇集, 應比人改到7彩
聽人講雪刀悍中行好正

姐係爽文啦

要睇個系統有冇特別
無既睇一本都好夠用
一開始睇到本隨身英雄殺覺得幾得意
中期又係爛

順帶一問
有冇系統文好睇
放棄治療中

極道天魔啦, 個主角都有個外掛系統, 但幾好睇
屌 海賊法典個作者斷更

屋企有事

新章啱啱起咗個頭 好想睇落去

追書神器要錢
淘小說LOAD唔撚到
小說閱讀器讀唔到新書

卡提?

輕鬆讀小說 An機
play store直接search

追書神器要錢
淘小說LOAD唔撚到
小說閱讀器讀唔到新書

卡提?

輕鬆讀小說 An機
play store直接search

其實如果全本完左, 最好用既都係KINDLE呢D
如果追更既, 我索性用手機上網頁睇小說更新就算
因為APPS既版面你未必習慣或喜歡, 而且好多都有不同方式既廣告, 有D真係用左1/5畫面打廣告, 你睇書之餘會覺得好阻住
有冇人睇烽火本新書「劍來」?
聽人講個時間線係處於、雪中之前、桃花之後
睇過咁多本網文,以開頭主角心性嚟講,暫時劍來個主角最討好我
有冇人睇烽火本新書「劍來」?
聽人講個時間線係處於、雪中之前、桃花之後
睇過咁多本網文,以開頭主角心性嚟講,暫時劍來個主角最討好我

烽火既故事我覺得好慢熱, 我儲多D先睇
如果有d唔出名既 google有txt 但追書神器會唔會有 好擔心
其實貓膩同凡人邊到好睇
次次睇個頭都悶到睇唔到落去 要文學我睇文學書唔好?
凡人又長又悶死唔斷氣 配角耐到唔記得邊個先出番黎 追到一半棄左
仲有死人經個作者 又係死唔斷氣 節奏慢到死
可能我睇開耳根神機個d 係咪小白文就見仁見智

貓膩既書永遠都係開頭好睇, 中段沈悶, 尾段爛晒, 慶餘年, 將夜, 擇天都係, 前段好好睇, 去到中段唔掂了慶餘年本身故事好吸引, 特別係背景既葉輕眉, 但去到陳萍萍死開始就開始爛, 將夜去到夫子走左, 桑桑變左肥婆之後, 故事就唔好睇, 擇天記又係, 結局我完全唔燃知點解咁寫
貓膩寫人物寫男女感情都OK, 就係故事一旦拖長就爛晒尾

死人經既作者作品, 我覺得佢寫修仙故事真係唔掂, 寫唔出修仙既感覺, 反而佢寫陰謀故事好似孺子帝就寫得幾好, 而佢新書就麻麻地....
有冇啲似一念永恆既推介
熱血打怪升lv得來又用輕鬆搞笑既文筆寫?
有冇啲似一念永恆既推介

異常生物見聞錄囉
不過佢個節奏好唔明快
想問下有冇d正常既奇幻或修仙類型小說,唔想再睇d明明作者設左個等級出黎,然後個主角就理閪你瘋狂越級殺人,都痴撚線。一本兩本都可以接受,但係本本都係咁就真係頂唔緊。
好似風姿物語個類咁,低level打高level可以唔洗死,但係唔會打得贏。
唔知咁既要求算唔算過份
有冇啲似一念永恆既推介

異常生物見聞錄囉
不過佢個節奏好唔明快

異常邊有升lv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞