網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
睇緊魔王奶爸
頭200章都唔錯
頭先睇完唐磚 唐穿入面既佳作
主角既心路轉變好好睇
推薦比巴打睇
有冇鬥智/懸疑/燒腦故?

王國血脈

有冇d唔係穿越/魔幻㗎,呢排睇得太多…
主角既心路轉變好好睇
推薦比巴打睇

係幾好睇, 作者仲有另兩部宋穿既作品
但你要接受到作者某幾種極之ON9既想法
無啦啦搞鳩日本已經係常識中既常識..唔算ON9
要接受到極極極極極極極極極極極極極極極極極極極極極端既大中華理念
唔好諗點解主角唔造反..同各種唔造反既白痴理由 (事實上應該係政治原因, 唔關作者事掛..又或者作者真係大中華膠)
一方面宣揚平等思想一方面好支持帝制(雖然口頭上係咁屌),唔容許任何人造反, 仲忠心過隻狗, 會將西方各種優秀既思想帶入黎..但絕對唔包括政制
故事入面經常會出現超自然(唔合理)力量既影子..(但其實呢種元素都幾好睇,賣點之一)
故事既主角都係仆街, 又仆街唔曬個種, 但永遠又會受所有人尊重, 即使係敵人

其實呢一部都係一部好值得睇既作品, 美中不足既係不合理既地方都幾多
另外兩部宋穿差唔多, 但比較劣..唔睇都可以, 打發時間睇又得
有冇d搞笑的書介紹
主角既心路轉變好好睇
推薦比巴打睇

個人唔鍾意孑与2寫風
睇完摘天記 文筆幾好
有冇巴打睇過
睇完摘天記 文筆幾好
有冇巴打睇過

你講緊擇天記定掠天記?
有冇玄幻小說推介 近排追緊十方神王 逆劍狂神 龍王傳說
有無啲現實生活扮豬食老虎嘅書介紹
睇完摘天記 文筆幾好
有冇巴打睇過

你講緊擇天記定掠天記?

sor係擇天記。。睇完成套先知個名錯
睇完摘天記 文筆幾好
有冇巴打睇過

你講緊擇天記定掠天記?

睇完成套先知個名定係個網寫錯
鬥戰狂潮 爽文
劇情夠哂熱血
睇完摘天記 文筆幾好
有冇巴打睇過

你講緊擇天記定掠天記?

套小說前半段好睇,但後半段不知所謂,特別係結局,我好懷疑係搵左人代筆

聖墟, 道君, 極道天魔, 顧道長生, 牧神記, 冥主幾好

岩岩開始睇極道天魔,巴打覺得點?

系統+扮豬食老虎+無後宮
故事尚算OK, 挑釁既就會話佢跟其他小說差唔多, 有穿越, 有升LV, 次次都一大段時間靜雞雞升LV再打人臉, 風格就我幾鐘意
新po 會唔會update 個表?
傲世九重天幾好睇 雖然都係王道故 但佢人物刻畫得幾好

故事尚算OK, 挑釁既就會話佢跟其他小說差唔多, 有穿越, 有升LV, 次次都一大段時間靜雞雞升LV再打人臉, 風格就我幾鐘意

算唔算係爽文?
無後宮姐係冇女主冇感情綫?
新po 會唔會update 個表?
傲世九重天幾好睇 雖然都係王道故 但佢人物刻畫得幾好

有冇嘲諷日本人?
記得作者前幾本書係咁醜化日本人+大中華膠不停強調自己係中國人

算唔算係爽文?

暫時有一個老婆但連啪啪啪都無你當無就算喇
算係爽文,有系統通常都屈機

算唔算係爽文?

暫時有一個老婆但連啪啪啪都無你當無就算喇
算係爽文,有系統通常都屈機

係陳xx定係端xx?
主角既心路轉變好好睇
推薦比巴打睇

個人唔鍾意孑与2寫風

Same...我幾鐘意睇呢類書但唯獨孑与2嘅字我睇唔落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞