網絡小說集中討論區【三】

1001 回覆
31 Like 12 Dislike
一開始睇係斗破蒼穹,重睇咗三次
之後睇咗幾本覺得有啲重複
宜家就追都市超級醫聖,極品全能學生,全職法師,重生之最強劍神

暫時覺得最好睇係全職法師,頭三百話已經好好睇

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

睇慣(斗)所以打錯,係鬥先啱
係幾爽,但第二部就hea 睇
全職法師博城啲人差唔多死晒,果下呆咗
日日等更新好痛苦,埃及篇覺得有啲無聊

爽文係好睇..
好睇在唔洗用腦睇..加上爽文唔會有比較現實既主題..
即係主角唔會受到客觀既各種條件都會開心無壓力登頂...
真係幾適合忙到仆街又了無希望既香港人..睇書都要面對現實真係好sad架
所以我閒時都會睇番幾本...睇左幾年書..中原五小白都加埋睇曬佢地七成書..
然後我就發覺我記唔住中原五小白咩劇情打咩書..因為套路基本一模一樣..其他優質既書我就無呢個問題...
你一講斗破蒼穹, 我就search下..嗯..睇過..我都可以樂觀D同你講..呢本只係垃圾..
你會覺得好睇只係因為第一次接觸既爽文係佢..其實任何爽文第一次接觸既人都會覺得好睇...我唔係踩爽文...因為爽文絕對有存在既意義..上面講左原因
但爽文都有分好壞..而且我發現好既爽文既人氣都比較不上不下咁...因為佢地係比較無咁爽既爽文...可能係我性格問題..我都係比較鐘意睇有番少少邏輯既爽文..

巴打有冇d睇完覺得幾好睇 有邏輯既爽文推介番? 唔想中伏
有冇盜墓筆記個類推介 呢排無書睇

茅山後裔,呢本高層次好多㗎

邊本 有兩本

全部好似有五,六部,第一部應該係傳國玉璽,最後嗰部仲未有

介唔介意講作者邊個 因為兩本唔同作者

得一本㗎咋,條友叫大力金剛掌 聽講正職係廣告,唔係茅山師傅

岩岩睇完玉璽,真係好正,點解個作者寫茅山野可以寫到甘詳細
有冇盜墓筆記個類推介 呢排無書睇

茅山後裔,呢本高層次好多㗎

邊本 有兩本

全部好似有五,六部,第一部應該係傳國玉璽,最後嗰部仲未有

介唔介意講作者邊個 因為兩本唔同作者

得一本㗎咋,條友叫大力金剛掌 聽講正職係廣告,唔係茅山師傅

岩岩睇完玉璽,真係好正,點解個作者寫茅山野可以寫到甘詳細

係哩 btw頭幾部我睇咗至少三次
有冇咩新打寶式網遊小說推介
一開始睇係斗破蒼穹,重睇咗三次
之後睇咗幾本覺得有啲重複
宜家就追都市超級醫聖,極品全能學生,全職法師,重生之最強劍神

暫時覺得最好睇係全職法師,頭三百話已經好好睇

鬥破都睇三次
睇嚟爽文都幾啱你口味

全職法師係好睇嘅

睇慣(斗)所以打錯,係鬥先啱
係幾爽,但第二部就hea 睇
全職法師博城啲人差唔多死晒,果下呆咗
日日等更新好痛苦,埃及篇覺得有啲無聊

爽文係好睇..
好睇在唔洗用腦睇..加上爽文唔會有比較現實既主題..
即係主角唔會受到客觀既各種條件都會開心無壓力登頂...
真係幾適合忙到仆街又了無希望既香港人..睇書都要面對現實真係好sad架
所以我閒時都會睇番幾本...睇左幾年書..中原五小白都加埋睇曬佢地七成書..
然後我就發覺我記唔住中原五小白咩劇情打咩書..因為套路基本一模一樣..其他優質既書我就無呢個問題...
你一講斗破蒼穹, 我就search下..嗯..睇過..我都可以樂觀D同你講..呢本只係垃圾..
你會覺得好睇只係因為第一次接觸既爽文係佢..其實任何爽文第一次接觸既人都會覺得好睇...我唔係踩爽文...因為爽文絕對有存在既意義..上面講左原因
但爽文都有分好壞..而且我發現好既爽文既人氣都比較不上不下咁...因為佢地係比較無咁爽既爽文...可能係我性格問題..我都係比較鐘意睇有番少少邏輯既爽文..

都係,所以睇得多覺得好重複
睇得出你好鍾小說,有無一,兩本好睇推薦下?
聽人講雪刀悍中行好正
但我反而好想睇返 邪氣澶然 極品家丁這種 有沒人有推介
聽人講雪刀悍中行好正

姐係爽文啦
屌你驚悚樂園最新一章 準備自爆

今川義rip

事後解說又拖一章
睇緊褻瀆同傭兵天下 但係都覺得麻麻 好似好難投入到咁 d人名又好鬼死難記
想問下呢兩本書但唔值得追落去?
宋書航要閉關千年 發生左咩事
聽人講雪刀悍中行好正

姐係爽文啦

鬥破頭三百章嘅情節講真唔差
條主線夠明確,主講悔婚升lv報仇
加上各種設定例如鬥氣+異火+煉丹師個世界觀當時黎講的確超晒班
小學雞文筆都吸引咁多人睇唔係冇原因
到而家都冇另一本可以俾到當時嗰種熱血feel我
當然後期本書爛到仆街同土豆之後本本都一鳩樣
鬥破頭三百章嘅情節講真唔差
條主線夠明確,主講悔婚升lv報仇
加上各種設定例如鬥氣+異火+煉丹師個世界觀當時黎講的確超晒班
小學雞文筆都吸引咁多人睇唔係冇原因
到而家都冇另一本可以俾到當時嗰種熱血feel我
當然後期本書爛到仆街同土豆之後本本都一鳩樣

所以成功嘅爽文唔係個個都得,唔係五小白就唔會撈得咁掂
巴打們有冇咩APPS推介

追書神器要錢
淘小說LOAD唔撚到
小說閱讀器讀唔到新書
小弟就快轉apple想問係咪得追書神器

呢幾本書都幾好睇
lm
宋書航要閉關千年 發生左咩事

松鼠哥
推2本書

書劍長安 同埋 藏锋

都係同一個作者

風格有D似貓膩,不過SAD D
其實有無tg群?
最近開始睇歷史類小說
大陸係咪有限制唔比人改朝換代自立呢類野出現?點都要搞鳩日本已經係共識唔理,但主角一邊有能力自立推翻,一邊用on9理論去解釋唔去做真係好智障
一邊話身邊人先係最重要,一邊死都要生活係封建制度之下
有無巴打介紹一本自立為王推翻

打唔曬就send左
有無巴打介紹一本自立為王推翻王朝既書?我睇過一本,但個本係虛構歷史

十國千嬌

步步生蓮 月關?
屌 超品相師真係好撚大中華膠

下下都醜化日本仔

不過劇情幾好 都頂得順...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞