《Apex Legends》討論區 #33

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
基本認知係3號位 負責殿後 大技控場比壓力細技分割空間開路進攻 睇比賽就精彩 到自己玩最多打自己 好難同隊友夾到一係隊友沖太快分散哂
自己通常q都係用左黎防人前壓打bubble戰/拉隊友起身
睇比賽d肥佬bubble係房入面制造掩體進攻真係200iq好好j
肥佬唔係2號位好啲咩
佢同亡靈都係似2號似過3號
雖然好少理123
唔係睇角色技能考慮團隊點拉槍線架咩 除左octane/wraith打前排拉槍線有技保命,其他角色分23有乜意思?
打比賽之外分黎係無意思
街場友又唔會著重依啲 依家啲所謂3號出場率又低 下下分123 即係要隊友硬食玩3號
肥仔尾圈太屈 特別呢個圖好空礦
尾圈收d空地位 有肥仔贏一半
真 可以無狗 但唔可以無肥佬
玩10場有4場都300ping
隻野戰略性好高 但係真係難學難精
吸lock通常係跑狗做 佢個位就係幫跑狗同其他隊友backup
通常跑狗位冇危險就幫佢拉槍線 夾L位 等人地掩體失效
如果跑狗位危險就係你掉bubble解圍嘅責任
有必要仲要拎埋自己個身出黎幫隊友頂子彈 總之咩苦力野都係你做哂
而且強推人嗰陣時個force bubble落點有機會可以孤立敵隊其中1-2隻<-因為對方都有可能拉槍線有是旦一隻行開左夾L位
總之上到白金以上有隻gibby真係會穩陣好多 就算槍法有差距都有機會可以拉近到個實力差
我反而想知我個moon明明係165hz
但控制台個顯示設定我最高係144
幾時誅撚死呢條肥仔
次次balance都唔郁
但永遠keep住係S tier
其他buff少少去到A/A+就即刻郁鳩佢
公平咩?
惡靈經歷過咁多次調整
終於變到稍微平衡下
肥仔就無限BUFF到上天之後唔撚NERF
另一個WATTSON就被你斬撚到用唔到
官方仲要笑鳩你班華生MAIN
俾你可以無限掉EMOTE當係MAJOR BUFF

繼劉在石之後
Wattson真係on99 唔知以為隻公仔識打人
哇終於出返呢個301同octane skin
nv control?
你個moon插咩線
係咪今晚凌晨可以抽
直布係基
左膠點會nerf
3060都叫勁卡我真係笑撚左出聲
full hd 全開理應過144
3060全開144你會唔會諗多左
穩到120我都當你贏啦144
星期三凌晨兩點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞