《Apex Legends》討論區 #33

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
佢地冇直播唔知 但睇官方視角似係sweet d call出事
走位走得好差
top5呢個諗法唔錯
尋晚睇到game5訓著左
Tsm拎第三!?
或者拎分組賽入FINAL排名最低果隊個分做MP
始終唔同賽區賽力/隊伍數都唔同
好似最高NA排20入FINAL係95 最低APAC South係60咁
加多一兩條附加勝利條件上去 可能到MP果隊達到某個特定分數排到TOP 3都當羸 但同場如果有MP隊冠就到佢羸咁
Mp制對edge team好不利
不過一陣又比人叫你要殺人就去玩csgo了
有無咩群組可以搵人一齊玩唔想成日單排
Rank 幾點完上半季🙏🥲
https://www.youtube.com/watch?v=YBGo1BAerN8

翻睇幾次最尾21:25,reps咁大煙都見到真係好勁
如果你加多個機制落去幫edge team
到佢真係因為條機制番身 一樣會俾人屌佢死好命 負碌贏番黎始終係排名賽
我諗要真係公平D要改改條式加用番計分賽算
可能要打長D好似GLL masters
但咁長就broadcast係個問題
睇佢地想點了
但關到咁多錢既時候我諗值得花多D時間
其實ED線上賽個個喺自己屋企打
點確保冇人開外掛?
投資方梗係睇效益先佢理鬼得你班選手既感覺
太長觀眾都唔想睇,第時線下點搞
br一定係有運氣成分
賽制都只係minimize d運氣比重
不過我都覺得GLL咁打好d
聽日RAS MONDO都去玩PUBG比賽
n萬人望住 好易就知有冇用啦 同埋官方應該都有人睇住
第一次上鑽應該停打rank 一排了。好撚攰
其實線下行MP制我覺得只係因為想拎冠果隊係羸住咁拎冠軍?

如果計分制可能唔好睇既就係最尾果場第一隊俾人全滅 然後落去捧杯
恭喜恭喜
好似通常有anti cheat程式
同埋印象中規定唔知幾多個隊員要交vod,唔肯定
其實係,mp制製造氣氛好好多
其實呢d野可以靠包裝架姐
計分制尾3-5場唔公開隊伍得分 選手都剩係知自己隊伍得分
去到最尾完先一次過公開 對於觀眾個刺激感都會好大
其實線下行MP制我覺得只係因為想拎冠果隊係羸住咁拎冠軍?

如果計分制可能唔好睇既就係最尾果場第一隊俾人全滅 然後落去捧杯
其實呢d野可以靠包裝架姐
如果計分制尾3-5場唔公開隊伍得分 選手都剩係知自己隊伍得分
去到最尾完先一次過公開 對於觀眾個刺激感都會好大

唔記得加如果
選手打完禁右下就知各隊幾多KILL 排第幾
已經計到

所以你話唔SHOW得分黎講
線上賽做唔到 除非你唔俾選手直播
線下賽既 MP制其實都係想營造個感覺好似D人會圍攻夠分果隊
唔公布其實又冇咩意思 因為打幾場大家其實大約心中有數
我下面講既嘢有前設,比賽係應該追求公平,
用番小組賽果種計法去計會公平啲
有排名分再加kill數*排名比例
mp制擺明會出現唔公平情況
keep住有人講br game係要講運氣,係restya朝早個直播都有人講,
但唔代表賽制都講運氣,況且mp制唔單止會增加左運氣成份
仲會出現左teaming, 或者第一隊mp之後,會比人集火
如果咁著重運氣呢一點,其實直接一場過又得,呢個推論去得盡啲,玩抽籤都係講運氣
如果你用觀賞性去講話應該要用mp制,我都唔否認,mp制會另到一啲隊伍爆冷,對觀眾尼講會吸晴好多
好似NA champion
或者EMEA shiv都拎到第三名
之前試過海選有人出cheat,一交vod就出事啦呢啲
同埋你出得cheat啲人實知
就算真係無(好似lou咁)
Respawn都會因為有人舉報走黎問呢問路
證明你清白與否
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞