《Apex Legends》討論區 #33

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
有,你搵下 ,好似第8季果時出
掃到人就得
Thanks,不過對我黎講無乜意思
無乜影響,單純想知點解會有呢D名
其實只係理論黎 唔使跟d人都係無視 仲有班人玩冷門弱英
我敢講九成鑽石都唔識玩3號位肥仔
喱d係for打比賽戰術層面 打rank最強勢都係機動隊配隻狗 辛烷 飛飛 狗係最易夾最萬能 癲狗 走佬 趕路霸位探圈都得
好多痴線佬隊友打輸 再send訊息罵人
我反而唔鍾意做一號位想俾人lead住去打就算
但日ser 9成時間都焗做1號位
你咁樣講一講,
我Fd本來上半季白金1,仲有一兩日先完季
之後單排話成日遇到廢隊友,連續扣左幾場36分
佢就放棄上鑽石,狂單排帶人飛入城打,自殺式咁滯我覺得佢有需要開

不過佢本身能力應該未夠上鑽嘅我覺得,意識太差
依個遊戲真係 唔係鬥加得多分,個鬥點樣減少失分,有時真係唔好救隊友,龜到死為止就算,但大部份人都會沖去自殺 放棄人生
心態爆炸就唔好打rank

我自己輸36分都要抖一抖先敢再排,
但佢就死唔服輸嗰D,點知輸多幾次就爆炸
玩1號位有個好處 一見唔對路即賣隊友
進退場個意識應該係白金同鑽既最大分野
見過太多好勇鬥狠走去3rd人放棄god tier spot
結果俾人係原本個got tier spot 射番轉頭gg
我白金上鑽就係咁,總之全隊無人死就唔洗急住打,反正最尾個圈一定夠追人頭,如果隊友死晒又情況唔好真係走佬算,至少保到唔扣分先
成日同街場排預到呢d
縮到最後 係樓頂
有哂loba 可以隔空拎資源
個街場都要跳落樓同人打架
被人打低仲要開咪問點解唔一齊落去

拎住枝電能步槍上面打得開開心心嘅表示真係理撚得佢死
R400 係上面點鳩你,你有種咪跳上黎同我玩
時機夾得差你三個一齊跳都逐個變豬頭
高低打低位 唔係得番兩隊 加死兩件真係唔落去,3打3 人地有毒佬 /生命線依d 都除時團滅

另外自己最鍾意扔炸彈焗人地出黎
lobo 執電孤
黑市一轉又有6粒野掉
試過一次同個Fd排,
佢見街手跳左落去即刻跟左跳落去,
咁我唯有照跟算啦,點知落到去街手係企左係上一層無完全落地,最尾拎個第二,明明穩勝架嘛,係要人地2,3名啱啱開戰就落去
以下示意圖
你有冇sd番比佢睇
無啦,當場同佢口述就算
不過我之後走去單排上左鑽
佢太唔穩定
開戰老閪都掉左先
之後再執
終局又係鳩掉到對面屌鬼都唔掂
未開戰先贏50先再同你對槍
咁都俾你對贏我認輸
好多人 唔習慣開技,特別loba,cd得咁快 有就開撚左佢啦屌

我習慣 投擲物至少各一,紫背包就放5格,子彈唔洗多,殺完人就有,投擲物真係好重要
ARC STAR > FLAME > FRAG
呢排好鍾意掉兩個ARC 一左一右逼人出COVER
FRAG手快好易掉錯
大斜路又碌走左,DIU
唔開技
唔掉手榴彈
淨係用身位同射術同人對槍
我就係呢啲
其實唔習慣開技真係好蝕底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞