《Apex Legends》討論區 #33

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我隻貓成杯茶倒左落去
成隻掣連開都開唔到
Mac同C9今次點都係柒架喇
Mac最大問題係左spin右spin,永遠係人地問題唔關自己事
果時同Liquid打果陣就話係Hal "super passive"所以唔岩自己打法而過liquid,仲講到Liquid係好岩自己打法咁
而家又變左Hal同Jordan踢佢走
仲要而家Liquid佢係IGL,咁liquid打法唔夠aggressive又係邊個問題呢
然後又幾位禮拜先又話tired for apex comp,轉頭又join C9,oh noc都有出聲話估唔到Mac會咁轉過去,因為最初Mac都係同佢地講唔想再打comp
始終都關乎錢銀但對外講換隊啲原因又真係幾柒
其實轉隊咪轉隊 講咁多理由做咩
streamer都係僱傭兵咁咋嘛 幫第2隊打求冠軍冇咩問題
就算FLK羸完都成隊走人啦
官方:佢招passive黎緊會好屈
講緊無限爬+無聲
所以點都要nerf番其他野中和下
一陣apex突然upgrade上 ps5 120hz 就無得用
你有無他錶?
其實你淨係需要塊額外既背版
可以直接換某一代既dualshock 塊版落去就復活
所以check 下塊背版有無壞
無就焊個dualshcok版落去

(電子野自行承擔後果)
所以買呢啲制一定要等埋ps5版
未撚出
等左真係岩岩好半年 重未有副廠掣
原廠嗰掣已經漂緊移
有無講apex幾時出ps5版等緊120hz
有講過 上年年尾有講過今年出 依家都就黎完左個上半年
我預佢年尾出
我諗佢哋等ps5再普及d先會出,定其實得香港先冇咩機賣?
兩者都係依家第8水都重要抽
https://youtu.be/9bTXLHSGXUE

搵番條片
其實scuf做既野真係好普通
但就賣到貴一貴
仲要用粒仆街螺絲鎖實佢
Rank 定 normal ??
就係因為果粒螺絲所以我開唔到隻掣
本身諗住開左佢用contact cleaner洗一次洗走D茶漬
但係就因為粒螺絲冇牙開都開唔到
有冇人玩apex會有fps drops ,新電腦一直都鎖144fps但係近呢個星期係唔郁既狀態下每5秒就跌一跌fps去到140fps,玩到但係好唔爽。最近裝左wallpaper engine唔知關唔關事,有冇巴打知點解決
cpu 5600x
gpu 3060
試下del 左個wallpaper engine 咪知
個地圖都關事?
我都係3060 鎖唔到144
我自己係爆開粒螺絲
電鑽鑽開佢又得
焊筆傳熱熔左佢側面啲膠又得
因為有電子佬係隔離教我
所以我直接重新焊番兩粒全新既analog掣上去
舊個粒啲碳粉已經無晒,可以話係打左柴
我較low,正常係鎖到,佢係係主選單都會出現fps drops,睇過温度正常
ras台睇外掛大戰
太高階無能為力
跟條片入面做既易好多,成本高啲要用掣換掣咁姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞