《Apex Legends》討論區 #33

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
同以前一樣
拎到50分就match point
再食雞就champ
就係講緊shiv 之前啲Competitive 好鬼廢,
好記得有一兩場live 打比賽睇到我眼火爆,啲call同資源控制差撚到一個點
但竟然係algs拎到第三
原本會但你都知今年咩事唔搞世界賽啦
我見其他GAME 都已經開始有bubble式世界賽
希望apex都快d有
btw albralelie 最後一次打大賽,完了
thx武漢肺炎
傳統勁隊就想打十幾場計分
KNG呢啲就想打match point再食雞
都啱嘅 如果得線上戰啲人實lag到痴線
咁正常啦
佢都唔係打開Competitive 又唔會scrim
佢嘅打法都係ng式 decision一定唔會好

所以佢拎到第三都好神奇
上次NA VS EU d pro player 都屌晒鬼
都唔係嘅,我覺得冇話贏硬,有時啲underdog team打累積計分制都贏到,同埋印象中mp制日韓制永遠都係cr fl flk攞冠軍
最好有統計數據睇吓
佢講過呢個係佢最後???
Sweet最撚高dmg
其實nrg今日真係輸晒比valk team 3rd party
我講得唔好,佢話休息一排,睇twitter
冇promise話復出,我當最後了
佢twitter前排已經講過
個情況應該都係類似佢Quit tsm 嗰陣
聽緊restya講緊個賽制,
本身個大淘殺game都講運氣, 賽制都要講運氣
不過我覺得mp制最定問題係會比人teaming夾死
一開始睇yt就係睇albralelie,嗰陣佢玩機械人啲片真係好勁,一講起機械人就會諗起佢,講起有啲懷念
希望佢好好休息養好身體
其實未必夾得死
當得1,2隊有match point
個個都圍你 不過講就咁講 其實去到現場未必分到咁多資訊 好多時打唔打又要睇位置同狀態 有時kill feed 咁多資訊你都好難分到邊個係match point 隊

好似有場得返C9 match point 有3隊剩 另外2隊都
唔係一齊夾死c9, 反而係最後c9 full team 打輸

反而你話前中期就有可能比人夾到
混合埋一齊 MP之餘加個計分制
可能夠100分就有冠軍咁
有人龜得黎有人可以繼續玩獵頭
Cr元老轉晒icon好怪
加埋玩mp
頭幾隊比較勁夠mp果幾隊一定比人針對
結果搞到儲到有7,8隊都夠mp
最後就結果變左一埸定勝負
如果係真係要玩MP
就唔應該係夠50分就已經MP
至少加埋要計分數top 5 既先可以MP
如果唔係無啦啦比隊可能計分得第9執死雞真係冇眼睇
季尾D掛多撚到
mp制嘅缺點冇計 有哂共識夾鳩到左mp嘅人
就算你幾早到mp都好最尾一定拖到有幾隊一齊一場定勝負
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞