【內容更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(43)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
麻甩其實開間鋪嚟係方便自己造衫
自己啲衫快L到
我身材都唔變咁滯試身都唔洗試實快架
KAMAKURASHIRTS 第一打手
係咪講緊呢兩個位
非打手幾百蚊範圍真係唔錯
呢個係熨前染邊,染完邊位會起粒粒,乾左要刮番同過砂紙
新手想問下有無推介嘅shoe tree?
請問db即係邊間
新手乜都唔識,唔知可唔可以發問
想開始著得好睇少少
想請教下如果想試下啲休閑啲嘅西裝褸,褲等
即係普通出街著嘅款
應該去邊到買好
之前見到朋友個friend著得好好睇
但又唔知邊到買
唔知呢到問啱唔啱,有錯唔好見怪
夢.訂造
講多少少,小弟其實係阿叔年紀
不過個樣細個
一直著衫都好求其
明明喺公司有啲職位做得好但都無乜人賞識
想喺衣著到試下改變
但份工唔洗著得好隆重
所以想著得令人覺得有打扮下唔好咁hea
Google咗好多人話去Zara 睇,但唔知會唔會好公廁
(真係唔識講錯唔好見怪)
想請教下各位達人有無咩舖頭啱我
睇下po 頭嘅ig account 有無心水,或者可以去鋪頭嘅ig theanthology, prologuehongkong, il_negozio_official, thearmoury 等搵下靈感先,睇邊種style 係你想要既,再去市面到search 會有個方向

鋪頭就豐儉由人喇,睇下suitsupply 個價你接唔接受到,接受到香港有門市可以試下。網上spier & mackey 都抵屌,但唔建議你無自己身材數據嘅情況下去買
cj online 有discount 有冇清買過
好啊唔該巴打
雖然唔關正裝事 亦都可能好多人覺得唔值
值可以去club Monaco 或者 boggi 睇下問下sales
到有概念再可以上suit supply 或者第一頁個啲
熨恤衫有冇巴打用蒸氣掛熨機分享下感想? 用熨斗一件快極7分熨某D位熨到懷疑人生,諗緊買部掛熨同熨斗並用
熨恤可以熨褸不了
褸會用熨斗太多蒸氣怕搞壞件褸,西褲熨斗都好熨 恤衫真係又多功夫又易皺
No fused collar其實都係要用斗,不過衫身可以用蒸氣噴
熨斗唔怕搞壞褸,蒸氣掛熨先會,蒸氣濕左之後壓啲水氣唔會留得耐,相對掛熨,熨斗好好多倍
熨恤可以?唔係呀嘛,熨完同無熨可能只有兩成分別
拉住黎熨is okay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞