【內容更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(43)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
harrison 既棉造褲幾好著
無話佢唔好,唔值姐,同埋咁多replacement
都係正正常常一對double monk,有冇咁難搞?
Nplm
牛巴真係好有心機
見你皮鞋加了tricker
這牌是好過carmina , Alden ?
Of course better than carmina (technical wise)
Alden係另一樣野黎好難比較
我有兩對tricker 雖然係2k頭入手
但皮總靚過CJ
我有exactly同一款 2k頭入手
本身以為風格關係唔會提tricker
Tricker’s = British country style
Alden = American style
你直接睇實物好啲
邊度有請問
https://www.pediwear.co.uk/trickers/products/8966.php
black friday/某D節日會有8折
不過而家好似都要3k 加左價掛
有冇巴打唔洗5日都番office 後,
D 衫開始擺多過着,但依然keep 住造衫
如果casual friday著polo/t shirt既
我一轉恤衫可以一個半月先重覆一次
番唔番office都係著呢啲野,不嬲都keep住做
不要再說了
下⋯⋯trickers 都好多formal wear其實,同埋佢地有bespoke(雖然外判),Jermyn Street每況weekend仲會有整handmade shoes(fully)既示範,會有個人坐係門口縫

之前無加純粹係因為唔記得咗佢
I mean tricker’s門口,呢張相係我幾年前行過影
即買
感覺trickers啲鞋非常硬淨, 啲皮好厚,in a good way
做開Country style野嘛,幾鐘意佢地對monkey boots 其實
但我對loafer好撚重
有得必有失

有冇邊隻summer fabric似呢隻效果
搵左好耐都唔覺有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞