【ViuTV】《ERROR自肥企画》(78) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
40 Like 11 Dislike
唔係喎 你可以話佢唔係每一集都有意思同意義
但係佢有好多集數都係有滲透出當中其意義
只不過係將遊戲搞gag加入其中 搞到唔好咁黑sell
而唔係每一集都係低級趣味
用完就飛
要等多半年
eva流結局就係有一萬種理解
細輪佢段對白
3爺&肥仔:所有資訊唔會令人有實際行動嘅,都係娛樂
肥仔:蛇蟲鼠蟻屎尿片,都係娛樂嘅載體 自肥節目本身都係娛樂
反之,呢兩句講嘅係,你睇完節目有實際行動,例如講過嘅保育海豚,海洋垃圾etc,咁娛樂就有另一種意義。而你就覺得只有書先做到。
當然,可以有人繼續做豬,睇完純粹當gag當娛樂節目睇,或者睇到但唔行動,都只係令節目停喺娛樂嘅層面
嗰次係夜晚
聽講濟哥單身
私生活亂過error
#740 講嘅係其中一個可能性
你同碇真Dee嘅思維模式一模一樣
其實mirror error都係咁
mirror年頭仲被人恥笑,唔知點解突然紅咗
呢個現象都好奇怪啲八掛雜誌又係正常發揮,突然過咗吒吒,考有feel,mirror就好咗好多。

然後到193明明佢不嬲都係咁鳩up,突然有句爆紅到咁,有時真係好難唔信邪
過唔過份解讀 睇你點讀啦
每個人睇嘢都唔同 無啱或錯之分
真係時勢造英雄
香港人壓抑得太耐 需要娛樂
先發現原來一直都有d岩睇既野 之前一直冇留意
所以有咁既現象
我諗係tvb叫153同早藍返黎幫手嗰下太撚柒
如果而家153仲係同無記炒緊大獲
余穎山仲揸緊旗可能呢套自肥都無乜人睇
佢未準備好
我要睇狂犬三 自傳
比時間佢參透 逼唔嚟
你夾硬塞嘢入佢口都唔會明
共匪滅亡之前都會不斷進行分化,將黃圈門檻推到勁高然後互相批鬥,挑撥大家情緒造成分化,最後搞到大家心灰意冷
https://lih.kg/2541492

好文共賞
入去推下
行內人都知viutv 有潛質
do姐一早已經搵error上電台節目
cctv雖然學唔到viutv, 都睇得出要及早準備
問題就係cctvb搵153呢個大轉身, 反而引起香港人注意
大家都好奇點解大台覺得viutv係對手, 開viutv節目睇下就出事
如果未搵到答案,咁就再試一次,唔好停止嘗試。
罰佢睇多次
係 呢啲位的確係為搞笑
但前面搞笑嘅集數都促成咗最後15分鐘想講嘅嘢
仲有睇海豚同去荒島求生引發出環境保育嘅訊息
亦唔需要過份解讀先get到
個人自肥item都有各自嘅意思
但喺東南亞國家平好多
153回巢嗰輪好多新聞
早藍仲有個朵叫首席創意官
咩都未做就有陣柒味
153又口賤走去學人挑機
真係夾都無得夾到咁岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞