【ViuTV】《ERROR自肥企画》(78) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
40 Like 11 Dislike
11月大家會做啲咩
重大嘅意念唔可能用三言兩語講晒,如果唔係啲教授點解要寫咁長嘅paper,啲人點解要寫千字文
所有嘅都可以被sunnarize就代表佢冇睇嘅意義?
故事背景 人物心理描寫 點鋪墊 背後想帶出嘅message 全部都可以去做賞析 引發思考
呢啲唔係意義?
你講一兩句就得咁唔洗睇書睇戲睇劇啦
見你哋咁多人覆緊個已完全封鎖既會員
其實佢up緊乜?
有無人上連登淨係去呢類po圍爐
出面全部都係嘈交好煩
好期待
見到都唔想覆
#1 已經金剛棒完全唔撚想睇
每個人都要有獨立思考 唔好人地講咩就照單全收
出面啲po有營養咩講真
我睇荼毒室唔好?
不得不說現時黃營嘅內鬥現象,某程度上歸咎於某幾班人嘅雙重標準、缺乏政治觸覺但扮大袋,俾其他人講中就話人「分化、內鬥」。

Anyways,到最後呢班人應該都仲係會用「主流comment/正負評多都唔代表我地喎」、「你都有睇乜乜論壇所以無資格笑我地」去掩飾自己支離破碎嘅邏輯;面對異見駁唔到就直接標籤人「PR、五毛、波台狗」後自我感覺良好認為自己係民主鬥士喺網上做完風紀就對抗咗中共(一陣又會俾人問起邊隻腳屙尿);笑完鄰國誇誇群後,炒完車俾人講兩句就話「善心提醒、鼓勵自己嘅先係真手足」,唔會有認錯嘅一日。簡單黎講公我贏字你輸。

呢班人幾時先會realize到自己先係黃絲陣營大部分chaos嘅源頭?

#Reminder隨筆
我會準備好睇你哋嘅節目架
好好放個假再去拍野啦
無制限世一
tg gp link 已死
冇入 group 睇唔到 有冇新 invite link
廣告商願意比10 幾萬去tvb 賣廣告, 用tvb d 貴價偽人, 都唔願意用萬零蚊係viu 度賣廣告, 其實反映左佢地對viu 未有信心, 唔覺得你多人睇, 多人留意

呢樣野好整體, 而無法單靠一個自肥改變得到
Mike導ig story
你個名
係唔係太大打擊
真係見出面個title係mirror,一入去就成串長已經無心機睇
都係入嚟同痴線佬圍爐仲開心
究竟靈探發生咩事
玩大咗囉
成team人公開食曬死亡行星
faifai 第2集籃球場
rainp 做導演個集
Mike最後一集
https://instagram.com/stories/alfred_cho/2578980943293407298?utm_medium=share_sheet
睇荼毒室好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞