【ViuTV】《ERROR自肥企画》(78) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
40 Like 11 Dislike
其實肥仔同呀dee果段對話
已經講哂成件事
衝出嚟話普通
根本就係思考唔到人地用意
皮皮
有傳聞當年庵野因為爆 budget
所以最後25,26集 「在世界中心呼喚愛的野獸」先至用真嗣內心戲

尋日error頭半part講爆 budget
應該都係呼應返呢度
佢根本唔係想說教講經,而係上觀眾去諗佢哋想講咩,肯去諗無制限已經成功
拍野多d budget之外我希望VIUTV 加下人工先

之前睇到話Viu PA得少過萬2既錢,成個台幕後人工都唔慌多得去邊,佢地下下用愛發電睇到用真心拍出黎既野係好睇呀,但係咪長遠係一件健康既事先?愛定拍野既熱情咁搞總有一日會生存問題而燒晒
今次自肥既熱度 討論 係viutv 前所未有
經過今次可以比到d投資者好大信心
你話之前viutv d 節目大部分都燒錢 收視又唔好 冇筆直都正常
只希望往後會好d
琴晚個結局
應該好多廢老r晒頭

不過經歷過Eva 洗禮個輩人應該好深感受
如果我係廣告商
我會擔心淨係得自肥有人睇
所以viutv其他節目都真係要掙氣d先得
無制限OT編集団個TG Link唔work,有冇人有新link
Admin del咗link
遲咗步入
希望error 會有劇擔正
繼續認真做on9 野
低budget係真嘅
但綜藝節目係咪一定淨係可以搵明星玩遊戲玩足咁多集呢
好老實講 最尾果part係咪致敬緊eva根本唔重要 最重要係入面嘅message 啲對白講到咁直白去引起反思
段野嘅內容就算唔係扮緊eva 用第二個方式去表達出黎 個意義都唔會變 講真你話唔明就算用翻第二個方式去表達 你都唔會明 因為你都冇思考過呢段結尾入面當中嘅意義 而呢個亦都係呢段結尾最入面嘅想表達嘅野 呢個時代所有野都被碎片化嘅資訊去支配 而你就正正係入面嘅呢種人 認為所有野都可以用一啲碎片化左嘅資訊去吸收 而唔駛了解前文後理就可以斷定一個人 甚至一件事嘅對與錯
呢個ending表面上係講緊叫人睇多啲電視 但實際上 係講緊每日接觸嘅資訊 如果唔去了解前文後理 人地比咩你就吸收啲咩 就會比呢啲人地修飾成娛樂嘅碎片資訊去支配 慢慢就會失去左自己一直相信緊嘅價值
牙美
ERROR流忍者
老夫子
私心想佢地玩異世界feel 但個list 咁長又無budget 可能變左幾個短篇
又係你
已經分唔清你究竟係真心定假膠
係啊 本身個期係諗住拍自救2
但自救好似係chill club班底
佢哋應該係忙緊搞頒獎禮(?)就轉咗另一team拍
索性幾個短劇拉埋變一季節目有冇得諗
開台無筆直所以人工共渡時艱左幾年都未加番係咪一個「正常」既生態先

Btw如你所言 希望今後會好d
用返佢心態 講句屌佢老母跟住block左佢咪算 洗幫佢諗咁多
空肚講宵夜!!
仲係接受唔到下禮拜冇error睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞