【ViuTV】《ERROR自肥企画》(78) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
40 Like 11 Dislike
呢片文寫得詳細到位
大家得閒睇下
https://beta.thestandnews.com/culture/error-%E7%8B%82%E6%BD%AE-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%B5%81%E8%A1%8C%E6%96%87%E5%8C%96%E7%9A%84%E5%8F%B0%E5%89%8D%E5%B9%95%E5%BE%8C

呢斷睇得出好多viu既幕後都做到磨滅心智
資源少,時間少,壓力大
有幾多個團隊好似ot gp咁有熊熊既烈火...燒不盡既鬥心
sorry 手指肥大撳錯負皮 經過EVA洗禮如我,其實已經係廢中 中,感受好深,而且驚覺原來當年好多畫面自動入左腦,尋晚邊睇邊個腦自己match返
之前話5萬掘個lon都over 筆直
好似eva 尾2個兩集都同前面冇咩分別

咁我諗自肥就係首尾呼應
但整體其實係一個big picture嚟 唔可以唔連埋14集嘅內容去諗 係想你睇完哂成個節目再去思考 娛樂 自我 信念呢幾樣嘢掛
唯有靠自己
偏偏自己又真係做得又靚又好
PIN THIS
延伸閱讀:請去書店買本哲學書 娛樂至死
屌你老母咁叫爛尾
自己睇唔明唔好衝出黎柒啦
重睇佢地嘅作品, 唉, 好空虛
人間失格 四個字
賤男廢青
屌你老味睇你講野
就知未來社會上既廢老一件
難講,我諗要今年嘅節目都維持熱度先有機會加佢哋人工
而家已經係反社會廢青,24小時mon post不斷出啲反潮流無營養言論等人鬧佢,draw到咁多attention就好有存在感好滿足,因為現實從來無人理過佢
如果以你嘅講法,
所有文學都係垃圾啦
以唐詩宋詞駢文為例,
普通人兩三句咪講完,
使乜搞咁多嘢
有冇得 backup 全套?
我怕遲d 俾人清算會冇左
條友我一早block柒左
睇完《Error 自肥企画》有感而發..
一個人既人格應該立體咁去睇..而唔係單憑零碎既片段去斷定佢係一個點既人..
所以根本就唔可以單憑Mirror幫美心賣廣告一件事..去斷定一個人係黃定藍.,
最勁係夾到動畫既劇情又講到想講既嘢
再唔係咪翻睇viu之前比較出色嘅劇同綜藝囉
可能要等放曬上youtube先backup到

利申:電腦白痴
仲要無任何其他內容同insight
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞