【ViuTV】《ERROR自肥企画》(78) 無制限OT編集団x ERROR 回歸喇【後續討論】

1001 回覆
40 Like 11 Dislike
多謝無制限OT編集団同error
哦咩爹多
係囉, 其實點解VIUTV拍親D野都出咁小錢拍架, 又唔係冇錢賺
我都有幫下click
佢唔肯講
不過講左佢地fing靈探工具d鳩嘢
佢話what happens there, leaves in there ,無講到
肥仔就話佢有啲朋友見到七師傅後面有成排「朋友仔」係到
我覺得未必真係無預算
而係想扮EVA END
連無預算臨結局係咁用啲慳Budget嘅表現手法都參考埋
所以一直強調無Budget
一嚟手法,二嚟真係可以慳返啲Budget
拍黎拍去都係果3督屁 好快就收皮架喇
我相信前段有d都係純粹想拍
例如鳳凰不死鳥

不過有d看似只係玩嘅item都有意思
例如運動祭,error出貓對抗製作組係犯規,但係咪錯呢
呢d鋪排都好有心思
好諷刺
包括琴晚播呢part嘅推post速度,都係好諷刺
但暉種左粒種子先,
總會引起思考
想問Mike導女朋友係邊個已失戀
push 真心好高質
EVA嘅意識流結局就係咁喎雖然對你嚟講係卡通片冇興趣
我估係一開始滲咗 但好多人都唔明
或者好多人係冇諗過要get背後msg 當普通綜藝睇
淨係覺得悶 所以最後一集先講到咁白?
佢地基本上係拍住嚟剪 剪住嚟出
某程度上都可以睇住觀眾反應去行

利申 自己都係有啲位都唔係好明
全力支持唱得同跳得嘅肥仔
多budget 有鬼用咩,多左嘅錢會換隻更大嘅soundbear,無制限依然無限ot
Errror年尾talk show會唔會難搶飛過mirror
無睇過EVA就衝出嚟柒
連咩係EVA 當中核心思想係乜都唔知
就話照抄低手
香港特別多呢類人
仲要係爆budget 會道歉會懲罰
諷刺返香港政府d 大白象
但我想知最尾個意識流結局係一開始已經拍,定呢排補拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞