[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
想放黑磚了
有興趣留個tg傾吓
shure 旗艦應該係計kse1200同1500
ZZ 用緊黎配入門IE300,聽TIDAL HIFI,效果似細黑+ 4.4
你係連登提中資嘢。。。。有人講過話帶唔起靜電單元既效果,雖然個人覺得即使得1動圈1動鐵單元都可以賣依個價錢就係了

補充下個人感想
唔計政見,依個人聽落的話,同仙女座(鋼仙)比既話,est112聲會比仙女座暖點,低音比仙女座實,無咗仙女座刺耳既聲,仙女座人聲比est112前,仙女座易大聲過est112,仙女座比est112清晰

延伸呀,高音飄呀果d我兩隻都聽唔到,可能新手經驗不足所致,或者我聽既歌少高音。。。希望高手指教

Est112價錢3999,仙女座水貨4800限定2000對
有無人有用Luxury & Precision W2 可以share下正唔正?
Apple Music就出Hi-Res, 想買隻黎玩下
籌款升級,有條全新未開封既sony 金寶線無人有興趣?
幾錢先
好聽既定義?
我玩樂器鐘意聽d野既還原度
前幾日試隻nio同u18s
u18s樂器定位真係不得了
人聲detail更多..
聽dream theater breaking the fourth wall live, d 管弦樂出番晒黎

淨係聽youtube jb 個wm live
咩事..有幾下個電子琴隻聲靚到笑左出黎
套鼓d丁丁揸揸好聽到.. 我到而家都仲難忘緊..
molamola..要儲錢cm...
有冇D二手耳機店可以賣D耳機出去?
CD rom上個水lm, 近排見到campfire audio Dorado2020同vega2020減得咁勁 有冇ching有試過覺得抵唔抵?會唔會好難推?用緊zx507+m7
vega 好過dorado 好多
2020 版計
有冇人試過 Brise Audio Yatono Ultimate

聽感係點

我有少少興趣

地址就唔駛講㗎啦
507推爭d,俾多d力佢效果好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞