[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
都係答緊你個問題姐
有咁差咩?

話說我想試empire ear wraith, 不過無地方有。。。
駐極高音單元就算啦,你買個做得好既圈鐵好過啦
你既睇法係點?介唔介意講解下?
請問有冇巴絲知道,幾時/邊度有得試 IE900?
技術上Electret同electrostatic係相似但不同技術。我一向討厭d 19 marketing將兩樣野相等或者將Electret當新技術
performance黎講而家d駐極單元淨係做到超高頻,而且個frequency response又唔掂
真正靜電就做到全頻
所以市面上個d「靜電」iem你聽起黎唔會覺得有咩特別,因為大部分時間你都淨係聽到圈、鐵聲,其實比人呃

你真係想知靜電係點既聲,去試下kse1200/kse1500, stax SRS002 + ces-a1
「靜電」iem只係有形無實
同埋stax SRS002 + ces-a1仲平
DMA
唔該哂
dma
let's go
熊仔
好耐無更新d器材

本身用緊hs1551,因為要壞左換Player 買左m6 21版
手痕又想換埋耳機

想問下四五千價位呢三隻
1.Faudio Minor 見周圍評價唔錯
2.hs1657 直接原廠升級,但換平衡線都貴
3.vega 2020 見而家有discount 又跟埋線一了百了

呢幾隻或者差唔多價位既有無推介?暫時經驗上中意圈多d
你願唔願意2手?
如果願意太陽神2020 2手都係5200之間,反正你都想買vega2020
W10$999 W20 $1399
Um pro 30 $1499 pro 50 $2499 點睇

Westone 啲耳機玩到要大減價
性價比高既單動圈依定有咩推介?
Vegas 咁上下價位有冇對手?
加埋FW1800
仲有ie800s,搵到的話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞