[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
無雙未聽過因為我覺得我唔會買
76 夾帶 soundwave kol 依啲全部都唱好野
淨做單product review
睇佢地都係比為左睇下新product 個樣

依家越來越少人睇依啲review片了
不過依家又少左人玩堆單元
果啲什麼砌 8單元 16單元 cm 的廣告依家唔見曬
都係搵返啲外國review 好啲
今日試完發覺聽開某隻聲真係有條路
喜好上係1657>minor>vega>dorado

可能隻聲唔適合我,campfire 兩隻同期望有啲落差
我都係 玩黎玩去到同類聲 唔係fitear 就sony 再唔係就final
下隻應該唔隻呢類聲
轉左玩靜電單元嘛
乜牌子咩價位都有粒靜電咁滯
萌音17試聽過了,感覺就係中規中距既一隻三圍平均既耳機,但係聽落有輕快既感覺,矇少少,唔濃厚,戴得有d辛苦,音量要較30度(m6 pro)

無雙既話,人聲模式,人聲突出我個人覺得唔明顯,唔濃厚(正如說明書咁講),分析力比萌音17同m5好少少,較18度就得了

其他的標準都覺得唔會唔對路,可能新手癈既關係,請高手指點,不過一對係13800,一對係34999。。。。
你去試埋fitear est ti啦 佢個人聲空氣感真係好勁 而且好特別 仲要平過無雙
Dma得est試。。。

閃閃靈靈既感覺,低音比萌音17少,高音比較突出,不過無Tia trio 咁突出,空氣感無halcyon咁突出,中音女聲無其他耳機咁刺耳,其他特別之處由於癈既關係偵察唔到。。。。

不過抵玩,如果係est,10800,再平一般以上

多謝建議,師兄
Est ti 同est 完全唔同野 唔係就咁個外殼唔同咗咁簡單 真係差好遠
不過dma無,去到jaben又唔啱路,下星期先試
香港曾經係有買嘢返嚟屌嘅reviewer,仲要係廿幾年前已經自資出書咁做,佢幾年前仲有出雜誌果陣自資買咗百幾款耳筒返嚟出review,勁癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞