[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
利申我自己都係玩樂器同埋做音樂
配戴感同埋舒適度係長時間工作來講永遠第一
聽感只要唔係太差/同自己心目中太大分別,自己聽得慣就好。

點解唔啱用嘅?
有乜問題
可以試下austrian audio hi-x55
少少out budget, 係我戴過長戴最舒服既耳牛
純粹同我隻機唔夾聲啫
呢隻幾靚仔
我見$2500 左右,都算接受到
巴打喺邊度買架?
通利?
通行試,之後可以上網查下有冇平水貨,再諗諗個風險值唔值
暫時未聽過hi-x55 有要成日上代理
Type-c 就 zorloo ztella
jer仔最緊要細

iBasso 果啲唔好理聲先 平時咁插住行 遠睇已經一舊 kitkat 咁吊住出黎 已經好唔和諧
開放式hi x65就出 可以等等
之前買左隻STEEL SERIES ARCTIS 7
唔係唔好但係我個頭大,就算較到最鬆佢都係有啲緊
戴個零兩個鐘個頭俾佢夾個位一定痛...

想問有冇其他介紹....大概1500-2500左右BUGET
你用開打機 headset 轉簡普通音響headphone 可能唔慣調音 點都要落旺角啲鋪去試下
Zorloo加type c轉頭
想問下各位巴打有冇player推薦?
Budget大概5000咁上下 可以超少少
希望可以播到streaming
Jer 仔最緊要細路 X2,仲要解得超靚。

佢用嘅headphone/amp chips ESS9281C pro算唔算靚chips?定市面有更堅(堅得黎條JerJer 要咁細條)?

申:用咗一排,黎夾IE300,音質無投訴。但聽親hifi/master 電話電量就chur得快,同條jer微熱
玩一年到就甩皮
chi-fi 就shanling m6pro

唔要中國野就sony zx507
唔我到時就有籍口買YAXI pad
想入坑摸下呢個世界
2k budget 買個player 既話有冇推薦
暫時見到walkman A100
用緊咩耳機?2手dap介唔介意?
巴打點睇hiby the new r6?
冇有耳機啊
暫時仲係iphone airpod
2手唔介意啊
始終budget 就係到
用緊咩耳機?2手dap介唔介意?
耳機啊
暫時仲係iphone airpod
2手唔介意啊
始終budget 就係到
你不如買耳機駁jer仔先?
聽開咩歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞