[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
唔開名
最憎2手佬。
用緊黎聽Tidal HiFi
配16~3x ohm 中價 in-ear / on-ear,聽MQ/Hifi 收貨,遠超期望,背景靜,層次感唔錯。零意慾插300ohm on ear 黎聽(明知結果)。略貴,五舊幾。

仍然唔明點解要買個extrem USB Audio Pro 加plug in,雖然都買咗,但聽MQ,99%經Tidal,下載咗嘅master歌仔,用Tidal app 聽,唔食data,但經個USB Audio Pro app,就食data。咁即係點,個app完全無視播緊嘅track 係已經下載?
服役兩年嘅ls200好似壞咗線
上orb官網見佢有出 clean force ultimate a2dc頭既,但就唔知邊到買到,orb direct store?
定係買ath隻6n銅線好?
Player問題唔知係邊度問
想係度問下有部zx300 突然間開唔到機 充電有燈但充左好耐 按過reset制都開唔番機 想問點解決/邊度有得整?
USB Audio Player Pro 只可以streaming 播歌
試下唔插micro SD card boot一次?
唔得既話試下用firmware updater 當hard reset?
同意,streaming MQ,Tidal 本身個App 就做到,但個App都有啲存價值:可以唔洗出app 就自動toggle library/ Qobuz/ Tidal/ UPnP Music server,同埋勁多sound settings 微調(有漏請補充)

希望班KOL大神,YT上講呢個App時再講清楚少少啦
仲有,如果冇搞錯,USB AUDIO PRO 裡面,係睇唔到Video嘅。要睇,請移玉步去番Tidal
而家3000-4000價位耳機係咪ie500 pro比較好?
如果剩係手機直推嘅話

用過幾個月條 Zorloo Ztella
之後手痕買左條三星原廠插S20+ 播kkbox 試

Zorloo Ztella 的確係乾淨少少 同人聲背景分離少少
不過2條的分別 真係要坐定定 AB test 咁聽
靜靜雞問 有冇人會覺得shure D耳膠small太細 中又太大 然後仲好硬 如果有同感有冇咩耳膠推介
利申:唔鍾意耳棉
有冇800既現場感同聲場先?
其實咁既價咁既聲咁既力都冇乜好投訴,仲要有得換電,壽命應該比一般dap長,係個ui on撚99咁
個UI 好易死,有FD 試過用用吓個播歌app 炒咗不停force close,要去代理重刷ROM 先得
SSP有鋪頭話三叔條野解到192/24 真唔真?

POCO X3個3.5mm可以閪過$300藍牙耳機
用三叔條野馬上正常返 不過三叔蘋果一樣太幼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞