[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (112)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
有冇 JH fans 係度

手持一隻lola 真係好撚正

本身想整隻cm Jolene
去試完

D中頻同低頻奇奇怪怪

睇下之後lola 整cm 有冇平
我意思係攞ap80 pro當藍芽dac咁用 唔係用藍芽耳機
試完64audio u18s番唔到轉頭
我覺得唔on9,
預期用jer仔,我prefer用ap80 pro 出街
如果budget有限,fiio btr5 都可以做藍芽dac

Ap80 同 ap80 pro 我都有
不過部ap80 上年個電自己漲左,仲撐爆左玻璃底
同左hidizs個邊講,過左保代理都免費維修返
6年前整左隻layla cm 用到而家, dap不停換,但耳機到而家都無換過
Ching 用乜dap 夾隻 Jolene
叫BJ 但係聽BJ 真係衰過啲中價動圈
入門動鐵啲動態真係好差

到依家我都係接受唔到全鐵
我用sp2000 ss

去試咗 用曬3.5同2.5 原裝線試 都好奇怪
好似係虛咁

相比我對lola 黎講
Jolene 中頻好似都無圈味
低音好似唔實

不過我對Lola都有換線 應該都有關

師兄你有冇試過?
係唔係同樣聽感?
正呀 layla
等緊佢Jh特價
好好聽? 睇你個名都係聽rock 野?
我用kann alpha 聽 (low gain)
同你聽感差唔多

轉返 mid gain
好返好多
Ching 會唔會冇較個 bass adjuster??
所以好怪聲
都較到最大了
聽到好薄聲

但你轉咗gain 之後
D 聲有冇實好多?
定係我部sp2000 應該唔夠力推?
有呀
正常返好多
岩岩試完我個friend 部SP2000 SS 同Lola (廠線2.5mm)
真係唔太夠力推

高中低有d 散
音場 定位 空氣感 差少少

Lola 本身暖聲
可能Ching 你覺得隻 Jolene 薄聲
係咪耳膠未封好?
師兄整咗隻Jolene?

想問下師兄你用咩推?

推到個聲係唔係好大改變 實好多?
整左Jolene
用kann alpha mid / high gain 推
好大分別又唔算 (係實少少)

如果你鐘意音場同定位
佢係好Lola 好多(個人覺得)
如果講bass 我覺得Lola 個量多d
個texture 就 Jolene 好d
如果Ching 想訂又怕冇線換可以同JH audio 講改4pin 唔用7pin
thanks ching 但我俾間鋪fake左 miss左個2400入手1657既機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞