[Chia/硬碟挖礦]連登礦佬討論區

1001 回覆
13 Like 119 Dislike
我驚遲啲買唔到SSD, 所以買定先。我只諗住用一條或兩條SSD。

Hard disk 要幾耐先回到本?
hdd 難買過ssd
回唔到
平平地買隻8TB試plot下先?

不過官方pool未有,多數人Hpool,或SOLO搏中六合彩

個netspace暫時有下降趨勢,但應該會繼續升。
好重本下喎 鋤頭都12tb 想殺人咁款
hpool 掃碟 gui 好快1秒都唔會過,chia入面個log應該唔同hpool個5秒
月供十皮hd?
用1-2條ssd應該追唔到 你連碟都未有
你好有運既話另計
提提你粒i9 唔好超咁勁 Chia好憎超U超Ram
Ching, 我有D野唔明,用官方App poly 落HD, 要儲喺HD等中獎,所以plot得越多,就要買越多HD

如果用hpool , 係咪一樣?定係plot 完後 upload 比hpool, 我可以free返啲HD再plot 過?
種左就唔del 擺係度,6p x 6,一次種36塊
chia 唔知係咪起源中國? 中國全力打擊虛擬幣 會唔會執粒架
咁咪幾多HD都唔夠😰

另外,買咩grade嘅HD好?
係,所以量力而為
HD只放plot做Farming讀寫唔多,冇乜所謂

如果要plot埋就7200rpm好啲(基本黎講。)
咁講,用7200HD plot 好似化算過用SSD,farming 就用5400HD。
HDD PLOT 慢到傻呀
10TB HD USD$330, 回唔回到本?
你當住自用,睇下入pool收入如何先

暫時睇Hpool收益唔太多
搵到隻HGST 10TB $280鎂,應該化算D
當我冇講過
我計埋稅$27x 10TB , 應該差唔多
買兩隻, plot 20T, 連上hpool, 有幾多收益?
0.56 XCH/PB 越來越少
1 PB 先得US$350….
20T 咪死得,點回本?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞