[Chia/硬碟挖礦]連登礦佬討論區

1001 回覆
13 Like 119 Dislike
我4pm起被cut 40%,唔知做乜
官方Protocol好似又延後到六月中
hpool每日續命
出未
睇LOG 點解過晒5秒既 點解決?
而家先識去睇LOG 唔怪之得唔中啦
邊到睇
使用者 .CHIA /MAINNET/LOG/ DEBUG
官方30秒內都得,但過5秒會抄落Log提醒
This should be below 5 seconds to minimize risk of losing rewards
8444鎖左,之前CHECK無鎖架,而家射返佢先
連hpool都要人5秒 姐係多過5秒唔洗諗
release note 1.1.3加上去的,中咗30秒內都得

Hpool就唔知點解五秒內
67.5910632610321 秒? 自己主機 開左PORT都有ERROR 可能PLOT緊都有影響讀取時間
hpool唔會死錯人啦, 掛到一件事, 中唔中到又係一件事. 穩陣就唔駁啦
如果你用同一個方法掛,點樣hpool唔中 solo中呀?
你講既 "中唔中到又係一件事"
講緊係超過5秒都可以掛 但超過5秒中唔中到就唔知啦!
參考返hpool都唔比人超過5秒 所以我偏向相信超過5秒係唔會中到
hpool update左過5秒會甩好似
各位大佬,而家先開始挖會唔會太遲?
我砌左新機,但因為Harddisk 太貴,所以浄返hard disk 未買

所以喺度請教吓各位巴打意見。
新機幾多core? 手頭上有幾多TB碟?
碟coin 你冇碟點比意見
i9-10850K, 64G RAM, 6條WD SN750 2TB, 但未買hard disk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞