同事做左d咩會令你覺得佢係弱智?

486 回覆
782 Like 74 Dislike
支持 不如叫多個福建炒飯打包返屋企食?
質疑我做嘅嘢
A同事冇啦啦大嗌: 鳳凰!
B同事跟住又大嗌: 不死鳥!
咁如果用電話連公司wifi
佢會唔會見到我個ac 名
如果只係network 層面, 乜都唔做, 最多只係知你上連登, 睇咩post 之類係唔會知
迫行proxy 仲裝埋mitm cert 既就會睇晒, 即係知晒所有嘢
如果連到vpn, 可以避免晒以上既嘢

不過仲有就係睇screen, 呢樣係輕鬆做到, 甚至可以有百幾人睇緊你個screen 都唔覺
即係打咩字做d 咩, 都睇到晒, 呢個無得避
我覺得你先岩,我都係咁諗
人地介意係佢on9,但佢on9我又改變唔到,所以佢要做on9仔介意就介飽佢,我就食得好開心
利申:不過同上司上級食飯飲茶就一定唔會,為左幾十蚊野食而用成份糧+份工黎冒險就唔值
將所有新同事既資料(包括年紀、邊間u grad、有無男女朋友、興趣等等)寫哂落張A4紙到放喺自己台頭
用環保紙影印,印左有字果邊
佢三題都答啱曬喎
咁佢有冇講
有咩問題 吹下水
佢意思換乳齒果種
做嘢
話要買個"DRAFT" 原子印
print咗份 word document 出嚟之後人手 stamp.
講撚夠灌湯餃未
公司數 連灌湯餃都唔敢叫
搬新OFFICE,走黎問洗唔洗配條新OFFICE的廁所鎖匙俾我

屌唔通有人會答你唔洗喇,我成日都唔會去廁所咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞