同事做左d咩會令你覺得佢係弱智?

486 回覆
782 Like 74 Dislike
1. 比埋幅圖佢睇解釋埋,佢都仲可以打嚟問多次呢樣野係咪啲乜野嚟。

2. 兜個大圈講大話想昆你落疊,但穿煲露晒破綻,都仲要繼續扮落去。

3. 自己住得最近搭的士返工,都仲可以遲過其他遠過佢嘅人。

4. 話尻人地其他同事點點點,原來佢自己先至係50步笑百步。
貪同三十零歲甩頭髮有咩關係?
真 生力難飲過屎嗌得都唔方醒得去邊
成個中學雞咁,你連人地講緊咩都未知
IT 唔會咁得閒廿四小時mon住你架嘛
貪同三十零歲甩頭髮有咩關係?
佢問我點樣將個word打橫
咁你隻小學雞究竟想講乜野,直接講,唔好估黎估去大家想連登都係咁高咁大,無人有興趣係你一句「出黎做野未」估你究竟想講乜野
扮成功人士建議人地點點點,
原來佢自己都冇能力做到。
In case你真係想咁有興趣,想知我出黎做野未,我答定你先,「關你撚事咩屌你,使唔使上連登上到要show卡片」,完
你弱智都係你帶埋老母返工咋嘛,關我柒事。
見你吠到咁HIGH都係當你狗咁撚咋
係呀我返庇護工場ga,我做庇護工場阿Sir日日屌你個傻仔快d做貨
唔係認真討論飲茶問題就唔再覆,無興趣上網同人潑婦罵街
上面有巴打好聲好氣點聲你自己起晒鋼發癲
好似你呢啲弱智白卡中學雞連人地講咩都未知就衝出嚟柒,唔笑你笑邊個,你真係出嚟做嘢的話櫈你老細慘
如果飲茶叫灌湯餃係on9, 我覺得叫雞札仲on9
人地個食法係食四寶,跟著又拆件咁分比人食
分塊皮出黎食搞到好似乞依咁

如果請食飯真係有on9 介意唔叫得啲乜,叫個點心都有潛規則,咁不如唔好請AA 算啦屌
屌,諗返起以前都有個類似case
個上司提議去飲茶,一齊食個開工飯
個個都無問題
除咗一個男,死都唔肯去(但又無特別原因)
跟住個個打圓場,話一餐半餐無所謂
但個男ge 扭計唔肯
結果為咗好睇d,部分人陪個男ge 食其他
呢d野一向麻煩.....
人情世故的野往往最撚煩,最難掌握。
其實common sense is not common,每個人都有自己一把尺。

所以我一向好驚呢d野。
如果比我知道飯局有人似會介意呢啲,咁我一係就扮手頭上好多野做叫佢地自己去食先,一係落order 前問下老細可唔可以點灌湯餃
我問下有冇人有野唔食,然後點d大路野算,再pass比下一個。
呢d飯局,自己想食乜係其次,重點係點d正路野,咪煩
咁討論下
上面位巴打既「點醒」係話「20,30蚊我唔介意人地可能介意,所以應該遷就」呀嘛
但我質疑前半段,我係講緊「但我覺得為個20,30蚊介意咁多既人on9喎,出黎開心食個飯都要諸多遷就,搞到咁多限制,唔得盡興」
而家簡單d講就係人地講「因為XXX,所以YYY」,但我對「XXX」有所質疑,咁之嘛
呢位巴打
你應該慶幸連登仲有前輩肯share exp
參詳下人地講咗乜
會對你有大幫助
你要人地AA個灌湯餃,D人又會話介意ga啦
我直頭點都唔點,直接俾第二個算,廢事煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞