同事做左d咩會令你覺得佢係弱智?

486 回覆
782 Like 74 Dislike
份文件點會無啦啦係人地電腦度
弱智有樣睇
返工食飯一個鐘拆開2次食 每次食半個鐘咁樣
拎個嘈到仆街既keyboard返公司
日日比佢轟8個鐘
慢就慢啦,我feel到慢咪慢,數咩據
on9關愛面子咩事
大家坐埋同一張枱唔想比埋你自己自私食嗰份就係愛介意

乜撚都大中華你係咪又幻想鬼佬係唔會有嘢介意唔會打算錢?
鬼佬同你食飯係咪會:食啦食啦就算得你一個食到都好,我哋都會幫你夾埋一份㗎最緊要你食得開心咋

好心唔好咁多性幻想
真係傻閪黎
人地老細請呀
又想spin?
一份唔夠食咪叫多幾份 你一枱人淨係叫一蝶燒賣?
答啦傻閪
你老尾閪現實成隻鵪鶉 死毒撚
係網上屌鬼有撚用?

做咩呀?做咩大家買串魚蛋(一樣)咁多錢,佢串魚蛋多我兩粒㗎?
我唔要你比番兩粒我,我要你攞走佢果兩粒!大家少兩粒,咁就公平呀!

做乜佢有甜醬我冇呀?
我唔要你比甜醬我,我要你舔走佢果啲甜醬!大家都唔甜,咁就公平呀!
我本來係討論緊應唔應該叫灌湯餃呢樣嘢
咁又叫spin
咁不如唔好spin討論返你平時係咪咁樣幻想啲鬼佬
死都唔撚柒答點解灌湯餃唔可以叫多一份
點撚解其他可以 灌湯餃唔可以呀
你老尾閪
上網答條問題都淆底
擺到明係個d自己又想食
又驚老闆唔鍾意
心入面dum哂春既毒撚
好撚肉酸呀 斤斤計較 窮人思想
外賣發泡膠盒擺入微波爐叮
連 膠 袋
咁點解你唔直接叫鮑魚 魚翅? 午市無魚翅賣比你咩?
正常酒樓飲茶點心邊撚到有鮑魚 魚翅叫呀?
你老闆請你食龍景軒你咪叫鮑魚酥
你老闆帶你去飲
你咪叫鮑魚 魚翅
講到底咪又係隔離個個敢叫你唔敢又覺得輸蝕
叫野食都要顧埋d窮人感受真係慘
唔知真係以為自己飲茶叫緊鮑魚魚翅
灌湯餃特點炸傻閪
同左個朋友出去食dinner,其實都一早知佢度縮。

食之前佢話去廁所,跟住去左食譚仔,佢食到流晒汗,佢係個衫袋到搵左一大舊岩岩係廁所拎出黎既紙巾係咁抹咀抹汗,食到好似打完一個鐘波咁都唔加杯野飲。

小插曲:中間我地傾過話去唔去食薩莉亞,但佢就話食薩莉亞唔夠飽,
我:你叫多d咪得。
佢勁驚訝咁望住我講:下,你唔係諗住叫到成台都係呀
我o左咀,心諗依間野d野食又平又細份,叫到成台都係唔係正常架咩,唔通每人叫個29蚊既肉醬多莉亞就夠飽??
呢下癲
其實.....
老闆請還老闆請,都係維持員工士氣或都係做下樣,千萬唔好太真心同認真。如果唔係自己奶野。

正如如果老細同你講,有咩問題都可以同佢傾,你唔係真係信下

正如老細話隨便嗌,都要諗下佢平時咩性格
記得岩岩出黎做野嗰陣有次去飲茶就係
咁我本身麻麻地飲茶 咁某同事就好心話「你試下雞扎」啦
咁我嗰陣唔慣同人飲茶一比人問有啲緊張冇諗過就成件雞扎夾走左(一盅得兩件)
嗰陣冇覺得有問題過左幾年已經轉埋工先突然醒起嗰刻其實係唔係好尷尬
ot
自己算啦叫埋我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞