同事做左d咩會令你覺得佢係弱智?

486 回覆
782 Like 74 Dislike
話自己腸胃炎,之後座起個位到瞓覺
叮飯連蓋叮
諗起又講多單

前排請咗個後生仔返黎做pt
有日個後生仔係printer位搞咗好耐唔知做乜
弱智仔就好熱心咁去問佢咩事
原來係printer冇墨 個後生仔係櫃搵緊墨
(公司係用類似屋企用個啲細printer)
弱智就好叻咁攞盒墨出黎幫佢手換
隔咗陣後生仔去咗搵老細話printer用唔到
後尾發現原來條弱智攞錯墨盒
公司有兩部printer 但唔同型號
正常個墨盒應該就放唔到落去
唔知弱智係點樣更硬塞個墨盒落去
最後部printer就88咗
老細就發火係咁鬧 到部新機送黎個日
扮哂同全部人講 唔該換墨睇清睇楚
塞唔落就唔好更硬黎 壞咗又要比錢買過部 之前個部都唔係用咗好耐架咋
樓主係藍狗嚟 記得BLOCK
其實冇咩問題
茶記不嬲大把隱藏menu
係錢難計啲
個伙計識做咪mark up 5蚊10蚊
不過如果冧檔嘅咪廢事搞咁多
公司要留啲垃圾喺度用嚟蝕錢嗰陣時炒,如果個個都好勁公司蝕錢嘅時候就炒唔到人
曾經有個同事人品幾好
但鍾意浪費自己時間同生產力
日撚日冇補水補假次下自動OT至少兩三粒鐘
佢點浪漫時間?
例如print撚晒所有佢覺得重要嘅email
逐封入紙檔保存
佢被炒前個位附近有十幾棟疊到一米三四咁高嘅紙盒
仲誇張過人哋律師樓
點知原來係肥佬黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞