同事做左d咩會令你覺得佢係弱智?

486 回覆
782 Like 74 Dislike
咁又唔得,咁睇落又好似好唔願意咁。
我個人覺得,呢d飯局要懶係積極,懶係開心,懶係主動.....
係咁易揀一兩樣野pass比下家
好野...
但draw完,就當佢係一幅圖咁,再嚮上面用d spacebar 就位去打字?
請飲茶
屌現在後生仔飲咩撚茶
不嬲唔撚點,
打漏左
不嬲唔撚點,一係直接叫佢地話事,一係話我想食個d已經點左,再唔係就扮點左
有野就直接講啦扮乜野前輩大家唯一身份都係連登仔姐
我諗你係想講人情世故之類既野?係就再討論
咁都好ge.
講真,呢d飯局都係求其食下野就算。
用過膠機 直接放張紙入去
出番黎嗰陣問:點解冇過到嘅?
過膠片就係部機隔離
唔覺,好撚慢
你講得啱
其實點野都其次,最難係吹水
講真.....
成日真心搭唔到嘴,但夾硬來又好易出事。
social野都係唔撚岩我。
有人請都還好,冇就算鳩數
咁講真,呢d機唔係個個識用
我真係會問左先,有時即使望落,common sense應該係咁用,第一次用我都會問多次,唔想某d機有咩奇怪features 整錯野。

不過我又諗起個笑話,聽返來,唔知真定假。
話說有個職員啦,要fax野去人地公司,咁過左一陣,人地公司打來投訴問,做咩係咁fax同一張野過來。

原來個職員話,明明放左張紙落去fax機,但最後張紙都係嘔返出來,即係冇fax到,咪想再fax, fax到佢得為止。
即係個職員係認為fax機真係可以令張紙teleport去對面公司
冇ge, 我次次都會出現,基本誠意都要有。
唔可以真係太獨家村,但我諗其他人眼中我都係怪人唔出聲架啦
fax機哩個真係經典
經典笑話
但亦都真係老實講 ...
fax機都真係開始淘汰的工具,依家個個email printer scanner...
我真係覺得d人開始唔識用係完全唔出奇。
講真,80 90年代,屋企都可能有fax機。
但依家,分分鐘固網電話都未必有
我就直接講,出黎做野一段時間,以上渣股易、D_Sturridge、露丁馬德鐘講果d「點心潛規則」,同埋乜野唔叫灌湯餃,呢d大家都會aware,都係會叫d大路野share食算數

但有無諗過,出黎食飯唔係為左開心,食下自己想食既野?結果為左遷就呢個唔介意,果個唔介意,要搞到就住黎叫,自己有某樣野想食但又要忍手唔叫,真係唔覺得成件事好on9?大佬成年人黎ga啦,結果連食舊野都咁多考慮

可能你又會話,同事出黎食野,主要功能係聯誼交際而唔係食野,係既,但又有無諗過點解「聯誼」同「食自己想食既野」會有所衛突?兩者本應係可以無衝突,只要唔好介意咁多乜野「灌湯餃」咪得lor
係AA 成餐飯咁咪夠哂公平,唔gur 人地叫灌湯餃嘅又可以收皮

利申:唔鐘意食灌湯餃,但鐘意食小籠包
其實睇同同事熟既程度啦

以前做過排細公司 多後生大家打成一片 鐘意叫咩咪叫咩無乜避忌

轉左大公司有時同埋啲老屎忽老餅坐埋一枱 就要多啲考慮下其他人喇
GD 要用s/w呱?
電腦野真係弱智到咁緊要
問我點打科興
即刻攞一個俾老細食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞