失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你申請果時有冇填呢個?
冇填應該DEFAULT你A1易達錢,即係平時果隻普通貸款
貸款代碼 (如適用) 注意: 如申請「百分百擔保個人特惠貸款」,請填寫貸款代碼。
(如申請「支援分期貸款」,請輸入「A1」)
(如申請「百分百擔保個人特惠貸款」,請輸入「A2」,並參閱右上方之「分期貸款產品資料概要 」)
(如申請延期還本之「百分百擔保個人特惠貸款」,請輸入「A3」,並參閱右上方之「分期貸款產品資料概要 」)

失去主要收入50%就可以申請,係咪真 見好多巴打都話有任何一條有關收入嘅數都即彈
最好都係Statement 冇公司轉帳 / Salary字眼
雖然暫時未聽過ZA reject人
APP係咁,我都係易達錢,因為佢個申請系統係易達錢果個黎
你填咗個貸款代碼就得架啦,個職員知道你申請邊隻
唔會掛,聽日打去問清楚佢囉
應該有個同事跟你case,佢有個直線電話,直接打比佢問囉
自僱人士、自由職業者、散工或臨時工如能提供失去主要經常收入證明,亦可申請 該計劃。

請問點樣證明,提供
咁你個申請應該最快
鄧雞彪以前泛民係度就話泛民攪住哂做唔到嘢,宜家無泛民啦咪又係做唔到嘢,係做到嘢就屌柒閪波叫佢放寬啦,抽水你就叻,你如果成功爭取政府放寬,之後先出嚟打卡都無咁嬲,工聯會真係害工人㗎
記得唔做都好,要叫佢出返張解僱信,如果唔係到時申請你有撚排煩
1,強積金戶口終止信

2,公司取消商業登記

3,老散就叫公司寫解僱信
事實係
銀行:Bank statement 顯示你仍然有收入(100蚊收入都=主要經常收入),該申請不會被接納。
我戶口有幾條數係我屋企人賣嘢之後出嘅commission ,唔係我賣,不過入落我戶口,得千令蚊。係咪都要收皮
同你啲文件差唔多
我都希望可以做到
冇mpf
戶口冇入返錢落去
現金糧
有無行山收到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞