失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你見無人講HSBC就知佢垃鳩圾
正解
咁即係你第一part都未攪掂,咁我諗你要下個禮拜先攪得到,巴打慢慢等啦
好慢? 今日申請緊hsbc
可以呀,不過如果你可以揾到舊僱主寫多封終止僱用信就更加好啦
我28號申請架啦
上星期又話點點點 邊到唔齊邊到唔齊
o岩收線,今次快好多,上次未補齊文件等佢問野,等o左勁耐。
今日話係審批部度睇緊,果邊話冇野要補交,已經係睇緊。我問佢仲需要幾耐,佢答我10個工作天,佢又話唔係收齊文件計,係申請計,都已七日。

咁我扮可憐話等錢用兩個月無工開,佢就話幫我remarks返係urgent case(有冇做唔知啦)。

HSBC真係要隔日隔日打電話check住進度。
HSBC真係由一開波就已經被人屌到宜家
28號到依家 只係見連登2個收到錢
吓....咁你D資料可能真係好多問題,咁你要打多幾次上去問進度啦
可惜上左按證冇得催佢進度

要等佢比番銀行先知咩料
聽聞陰謀論講,HSBC想留難申請人,等佢地忍唔住等唔切,轉去申請真•萬應錢,因為咁樣HSBC會賺多D
佢唔會答 會叫等銀行消息

你填表個度已經有一欄係聲明你已經失業,所以唔好聽人講去咩民政處宣誓失業個D,銀行已經回覆過係無用唔受理的,你試下填咗表交咗先,佢打嚟你問如實同佢講,佢可能可以當你7500咁嚟申請,我係度再次呼吁,各位巴打有咩問題都好,我地唔係批個個,唔可以完全聽完我地講就放棄,有咩問題有咩擔心都好,一律建議

申請咗先,有咩就再同佢拗!!

重要嘢,所以我得閒就會推返呢個留言出嚟,希望可以幫到一班新申請有擔憂嘅巴打,所以望各位舊人巴打唔好嫌我煩膠,大家都曾經好無助想有人答下佢嘢幫下佢,唔好打完J唔要鹹相,自己攪掂就理閪其他人,謝謝各位
ZA交完文件你預4-5日先有通知(如果要補嘢)
冇嘢補應該都係等
ching都係za bank?
進度如何?呢度有冇手足都係申請za bank而收到錢?
佢話幫我set urgent
又真係ur 左
岩岩審批打黎話銀行信唔得 月結單唔得 睇下補唔補到
但問題係
我本身恒生出糧 佢無交易過就無月結單 依家頭痕
我早兩日先收到ZA call
ZA好似今日先上按證
所以如果快嘅應該嚟緊兩日收錢掛
佢call你叫你補文件?如果文件冇問題係咪唔會call?
你其實係差咩?

住址證明﹑就業證明or失業證明
正路係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞