失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
遠古時代產物 好彩呢幾年開左新戶口出糧
又要等9日拎record 屌
未呀,只係之前都借過銀行錢,同埋綜合各人嘅資料,再分析返邊D多人講,再再加上打咗好多次上去問,到佢打嚟又會係呢度抽D問題問下佢,咁咪會知好多嘢囉
呢個申請唔到,所以唔會聽到有人講

咁樣係咪即係ZA連文件都開始Check?
咁就未上按證,未必真係無問題,你都係祈住禱先好D
你好似好熟流程
你批左?
未呀,只係之前都借過銀行錢,同埋綜合各人嘅資料,再分析返邊D多人講,再再加上打咗好多次上去問,到佢打嚟又會係呢度抽D問題問下佢,咁咪會知好多嘢囉

咁樣係咪即係ZA連文件都開始Check?
個cs check到個貸款狀態?
快嘅有人7號上 今日收錢
耐嘅銀行話最多2星期
一至兩日,隔離關討有人星期五上今日收錢
5月10日(一) 下午重未見錢, DK政府, 文件要求擾民到痴線
雖然我齊文件, 但係都交收咗幾日, 見得閒打個時間表出嚟俾大家參考:

4月28日(三) 下午揸兜申請, 文件未齊

4月29日(四) 下午六點半有電話到確認申請, 要補文件, 專人已留聯絡電話

4月30日(五) 補交文件無再跟進

5月3日(一) 我打足一日電話搵唔到人, 留言無人回覆, 想確認文件齊唔齊

5月4日(二) 打電話搵到人 
話我份近兩個月無收入月結單用網上save as PDF太簡陋唔得, 教我cap screen再save as PDF先得.
住址證明同佢溝通有誤會, 佢當時話要我近三個月住址證明, 我明明俾咗佢1,2,4月水電佢, 我重話: 大佬呀!水電單唔係個個月有架!
之後係度呻, 有爸打話明明係近三個月證明既其中一份, 我打返上去講, 原來條友唔知個PDF有三頁, 只睇到第一頁1月份電費單以為唔得, 再確認齊文件

5月5日(三) 佢打嚟有D細節要電話錄我音再確定一次, 其間回應齊哂料會上交

5月7日(五) 下午電話查詢佢話處理中, 請耐心等通知

5月10日(一) 下午電話查詢佢話係HKMC度處理中, 請耐心等通知

其實都知唔關銀行事, 呢個產品話就話政府包底, 但係銀行都只夠膽跟足政府條例來做, 跟唔足點知你會唔會走數, 總之擾民既都係政府
唉今日應該都係冇,又要捱飯盒
最開頭收件個到check完,要打比你問係咪確認申請,之後再去審批部再check資料齊唔齊全,齊就再上按證等按證確應,之後按證確應完畢就再打比你同你講結果
申請唔到
幾個月無收入...
屌佢老母 政府搞少少野都做唔好審批快撚d啦 你都撥左筆錢出黎 審你老母咩 借你幾萬又唔係唔駛還 驚死人呃你咁 你驚人呃咪抽查囉 你老母
無收入先去申請㗎喎,點會申請唔到?
yes
自僱人士 上年收入低唔洗供MPF 又無公司離職信 放棄
請收看留言#340 #383
知道 ,今晚試下,諗到要同佢拗就想死
無錢,仲要同人拗,好無尊嚴
希望你搵到工啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞