失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
住址佢話唔得
要用屋企人水電煤+手寫+銀行信
失業證明有離職信有糧單 佢就係都要出糧戶口嘅近三個月月結單
利申 恒生
我上個星期一申請 星期三收sms 確認申請
到今日打去問齊唔齊文件 佢話仲等緊同事check文件
即係完全未check
唔關失業證明事銀行月結單係一定要交㗎,原因係咩就唔清楚,月結單就算無交收你都可以係網上或app睇返再打印出嚟,如果係網上或app就要自己落分行比錢佢叫佢印返出嚟

住址佢教咗你啦,但我再提供一個就係強姦金信都可以喎

另外,你可以諗諗即刻係中銀 or ZA開戶,再係中銀 or ZA申請多次,我見你嘅資料如果係中銀應該係唔會有問題
唔洗啦
我依家呢一刻補晒比佢 反正都行到審批呢一步 廢事再煩
照你所講咁行山真係好撚慢,我BOC上星期二4/5上午申請,半個鐘之後第一個SMS,下午已經有人打嚟對第一次資料,第二日就收到第二個SMS同埋審批部打嚟再對資料,星期四第三個SMS,星期五打嚟叫補資料,今日再打返比佢話交返料,佢話收到送咗上審批部,無問題就上按證
未有過電話 3號申請 日日打去追 佢地幫我email
最後都係冇人打黎
菅原巴你都重未見到錢呀?
再等埋呢個星期,佢冇聲氣我就叫佢withdraw 份申請,我去第二間銀行做。本身我已去o左申訴專員公署投訴o左,話佢地擭民。。。。
我同你情況差唔多 用同住人電費單+自己保險信地址+補交聲明
聲明係填係申請form其中一頁 我download個頁再電腦小畫家打字
佢ok我咁做

失業證明我係無糧單 佢就要mpf記錄

利申行山
照佢說法無打嚟即係無問題嗎

屌你老味攪撚到我地都唔知佢有打嚟好定無打嚟好
未呀,連已接納都仲未見到

btw我上星期二申請,都係用咗5個工作天啫
唔係 不嬲都係每個月銀行轉帳 無收過咩糧單
你去第二間申請唔洗叫HSBC取消㗎,照兩面一齊嚟,睇下邊個快,如果唔係到時HSBC又話攪撚掂,你4個春袋都唔夠你揼
原來你係度游咗咁耐先亮劍
我打timeline 既話咪大佬級

利申渣兜申請中
HSBC:
30/4 凌晨交野
4/5 收到確認申請SMS
7/5 收到電話話我重覆申請咗,幫我取消番第二次個申請,同話我聽第一次個申請已經喺 6/5 交咗上按證
10/5 今日收到話交咗上按證既SMS
中間無交漏任何野

唔知最後批唔批呢
好似暫時未聽過上到按證但係唔批
我有補 但佢叫我交埋mpf 我照做 理論上有無最近3個月無薪金bank statement都得
你係邊間?無就打電話追下
可能我係第一個
我因為要等舊老細封信先至要遲D申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞