失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
就嚟個post 都要改名做憑實力借錢。相信參與申請但未有見錢既都有咁既感覺
不過佢又咁suggest我個呀姐可能都係9up
如果我有筆現金入落去...係我屋企人比我...
佢會唔會唔批...
所以我之前都話真係等到抑鬱
聽日朝早9點又打上去問下 一日有幾多個鐘
10號話今日內打俾我
我就仲係處理中,不過見28,29,30個D巴打都未有,咁我就唯有等啦
唔係話重覆申請唔計咩??有冇Ching 2間一齊申請??
如果條數唔大嘅無問題
乞錢
咁收到錢個下就一定要屌柒佢
如果做私補平時FPS轉數
得bank statement做文件 又申唔申請到
ZA已經好快㗎啦,HSBC同行山﹑BOC都仲有28號申請嘅巴打未見影,我都係5月4,所以都唔敢大聲住
你地十天內攪掂都好丫,後面個班真係唔知排到幾時
應該就咁唔得,因為唔知邊個入比你,不過都係個句,攪咗先啦
[center]你填表個度已經有一欄係聲明你已經失業,所以唔好聽人講去咩民政處宣誓失業個D,銀行已經回覆過係無用唔受理的,你試下填咗表交咗先,佢打嚟你問如實同佢講,佢可能可以當你7500咁嚟申請,我係度再次呼吁,各位巴打有咩問題都好,我地唔係批個個,唔可以完全聽完我地講就放棄,有咩問題有咩擔心都好,一律建議

申請咗先,有咩就再同佢拗!!

圖1,

圖2,

同大家講多次,我見仲有好多唔明咩係失業聲明,同埋做散工無離職證明嘅巴打留意

首先,去返申請頁面(即圖1),揾返下載申請書,㩒入去

之後,說會彈咗份pdf文件比你

跟住,就可以打印出嚟填完再scan返去電腦

再張佢變返做pdf or jpg or npg檔咁就可以係交文件個交文件啦

宜上面圖2,就係申請書內容,入面有兩個聲明要簽返,當中就係政府講個個失業聲明啦

又到咗提示訊息嘅時間啦
我有幾間戶口
未apply
依家先失業一個月到
又到咗提示訊息嘅時間啦

太多圖搞到太長
我都唔想,如果唔係咁佢地真係唔會明,唯有手把手咁教人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞