失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
最後個sms係咩
中銀申請進度:(申請$50000)
4月28號:凌晨網上申請,收到系統訊息14日內補文件
4月30號:下午收到訊息話收到我申請,由於反應熱烈,半個鐘後有人打黎同我對資料
5月3號:朝早佢打黎話收唔到文件,叫我上載多次,一個鐘後收到訊息多謝選用百分百擔保個人特惠貸款
5月4號:朝早佢打黎話收齊文件,但係冇失業證明,我話民政署宣誓紙得唔得,佢話幫我試下
5月5號:朝早仲未見佢打黎,我打去問佢,佢話尋晚已經收到並且交咗上審批部,今朝果邊話唔受,之後佢話按證有份文件幫我寫上去試下得唔得
5月6號:等咗成朝都冇電話,下午打電話去問,佢話都係唔得,一定要糧單 (即使銀行月結單有公司名都唔接受),同離職證明,之後問公司話比唔到我,話我係散工,有工開就返,冇工開就冇,冇所謂既離識證明,而家唯有比埋3月同4月既月結單佢睇下得唔得
5月7號:朝早登入APP睇狀態轉咗已接納,收唔到銀行電話
有無支銀攻略 例如每個sms/apps status代表咩
有錯請更正
1.多謝你的貸款申請sms=你網上/apps申請完 系統收到你申請
2.已收到你的百分百...貸款專員將盡快處理..=分配到工作人員處理你case
3.多謝選用百分百....查閱申請進度..=交左上中銀審批部/senior審批緊
4.apps轉已接納=上左按證

拋豬引玉
申請左恆生,係咪無得睇進度
可唔可以講下補左咩文件 要補咁多次咩
我分行申請 只有你2個個sms
屌班仆街真係唔打去催
都唔會做野

就算電話唔講都起碼sms下進度同有冇野差啦

HK no IT真係冇講錯
支銀

30號晏晝upload

星期三打過試去問

即日有人答己經有個專人跟我個申請

之後個專人打嚟同我講文件齊會交上去

星期六登入轉左已接納
28號申請
到今日都一樣處理中
無...
得sms話收到申請
你都好快下 中銀?
我都係 最多有條友對下我資料 唉
都無
應該睇都未睇...
我個條友 星期五打來同我對完資料 叫我交多次月結單 話審批 屌佢 明明我星期三已經講左次
真係要等夠2個月 CLS
想問下個月冇工開會黎創業會唔會犯法 or批都唔批
巴打自動轉賬條數係咪大過原本人工50%?
Hsbc係有salary未眼 不論幾多都approve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞