失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
慢撚到
仲未收到錢
其實都係因為政府攪條咁高既門檻, 銀行又明知呢班"客"係比平時果班"唔尋常", 唔敢唔跟足嚟做, 驚個政府走佢數, 攪到好On9
喂大佬, 出世紙有寫地址既, 可能呢度都大把人唔知架
滙豐話可以用出世紙做證明
唔係呀,佢話電話費 /上網費單唔係佢名,咁可能係佢屋企人個名
咁出世紙可以證明佢本人同屋企人有關係
我揸兜申請, 戶口當年個地址同我今次申請個地址唔同都得喎

利申: 進度到MC好Q耐, 重未見錢, 希望同呢個回覆係無關啦吓
出世紙係證明係家屬
唔係當住址證明
我都係冇離職信
淨係比左mpf斷供記錄同稅單佢
有無人用恆生屌除左個sms咩都無
打左上去話重審緊
有冇手足係za bank申請,個畫面係唔係都係審刻中?
祝各位巴打早日收錢
5月11號︰下午2點半打咗去問,佢話按證仲未覆
有時間嘅話開住speaker等 通常都要10幾分鐘

會有2款人聽電話
1. 話貸款專員唔得閒 叫你留電話
2. 貸款部職員聽電話

如果係1聽 我即刻cut 線
再打打到有2聽為止
大大話話上咗MC幾多日?
感覺上ZA好似衝出嚟柒咁
7號朝早轉咗已接納
我今日又打過去d7佢,個專員永遠都唔聽電話,打番39882128
佢就同我講話睇到個狀態要補交文件,唔知補咩q,早個時個專員又話咩唔洗補文件,你齊架啦,開頭個14日就拎哂黎話咩比senior confirm多次,由第一日到今日都係話齊文件,依家我打過去又話見到係要補交,唔知佢想點L樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞