失業貸款討論區 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
我個兜就黎爛
提提你可以去ebanking 睇吓,呢兩日啲人五至八點係收錢高峰時間
佢打 比你叫你補?
好呀

熊之谷巴打你嘅應謝我地收到㗎啦,在此亦都先恭喜你收錢成功,有時間就開個AC就算收咗錢都可以上嚟大家吹下水交流交流,唔傾貸款可以講下波﹑馬﹑狗﹑彩﹑百﹑公﹑麻﹑九﹑雀﹑魚﹑蝦

利申:唔識賭博亦無去賭博
唉屌,件事幾撚咁轟烈。

唔講以為上到會買樓
每一個派彩都開心嘅
但係唔知係離職日計定最後薪金計
一陣月尾last day
月頭出埋最後個份糧 又話個個月有薪金入數
笑撚左出黎幾咁轟烈
計你解僱信嘅日期
我地宜家係度燈蛾撲火,咁都仲唔撚轟烈呀
啊....唔係,係撲水先啱
咁都好啲唔洗等多一個月
係,恒生打黎叫補
我5月2申請仲係得第一個Sms
你同我啲時間一樣 希望一齊收錢啦
上星期 已經收到呢個sms
跟據各討論區收咗錢嘅巴打嘅綜合再統計,約2~4收到第一個SMS,之後1~2天收到第二個SMS or 補交文件,交件後最小一天先會收到上按證,及後有人會有SMS話成功批核(主要以HSBC為多)

多數情況齊文件上按證就唔會再收到電話同SMS,暫時平均申請時間為8~10個工作天

所以本人(個人睇法),5月1日之後申請嘅巴打,如果再無收到任何電話或SMS,可以疊埋心水最快都要下星期先收到
我5月2 申請到而家都只係得第一個
希望一齊報喜
如果係其他日子,我覺得無問題可以等等,但係5月2日係公眾假期,你真係要諗諗會唔會因為係啱啱開放申請又撞啱2日紅日,所以積存咗一大批,當中會唔會可能遺失咗文件或者差咁D嘢?

你個case我建議你打去問問收齊文件未,洗唔洗補料穩陣D
今日嘅派彩時間只剩一個鐘,大家差唔多8點半到check多次銀行有無派彩,如果無大家可以放心聽日再等過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞