Audi 巴打揮手區 4

1001 回覆
19 Like 14 Dislike
真車大架過睇相
泊停車場通常前後都係條線上面
學車架van仲大架啦
同埋前後都幾個sensor 都唔難就位
有無人可以答到我,點解Audi啲數字全部寫到咁大?
30 TSFI得一百匹,唔講嘅話呃到牛下順嫂係3.0。
自動波都有van
這個數字就是加速度G值,如新奧迪A8L 3.0T的百公里加速時間為6.2 s,那麼它完成百公里加速的平均加速度為a=v/t=(100 000/3 600)/6.2=4.48,那麼G=4.48*10=44.8,四捨五入後為45,因此奧迪A8L 3.0T的新尾標為45TFSI

網上資料
記得pre facelift Q7,本來3.0T 3xx匹係45 TFSI,賣賣下45 TFSI變左2.0T二百零匹,而原本3.0T改叫55 TFSI..

頭水買左45 TFSI堆車主都幾慘...估唔到車尾個章個數字都有通漲...
好似亂9黎 a4 2.0 都係寫45 tfsi
我估係On9 marketing
基本上佢係為咗未來有電又有油車既時代而設
單位數已經拎左嚟做型號,咁咪後面加個零
撈埋etron q4個炸就夾,一睇就知power去到咩程度
放2019 audi a4 40tsfi
有意tg我: idkwherehaha
Display car有優惠
有冇師兄姐會考慮~
準備投入Audi懷抱
之前試坐過BMW 1系同Benz A仔
發覺唔係咁好坐
二手係咪揀Q2 好過A3/4

利申 20萬筆直
揸緊2020年Q3
啪咗去Dynamic mode後係爽咗好多
但係見啲巴打話Dynamic mode踩到紅區佢先會自己升波
但係我通常去到3000轉佢就自己升波 唔係波波盡
係咪setting唔啱?
有冇地板油先?
https://youtu.be/1TKUsNiLG7Q

調整塊鏡粒制要在左邊先會落
好可惜只有單邊鏡可以向下
入D波 向前行一陣先會上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞