[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (77) - 1 III即將上市 | 更新兩星期內到 | 白卡勿入

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
我們呢D老屎忽就繼續圍爐繼續無視他的指責就好了
仲係冇無線叉電
雖然唔多用但賣咁咁貴 冇又有啲講唔過去
機身空間有限
1仔有
如果5仔加埋嘅話就行唔到compact路線
this is not a phone

https://youtu.be/JlxyNj2PnRk
以前啲compact都係冇 證明5仔係compact嘅正統繼承者(曲)
btw 其實我買完無線充電都無用過
太撚慢
UK 10iii加價600港紙
lol 咁啱碌到呢個

https://agirls.aotter.net/post/58899

根據調查結果顯示,約有將近五成(45.66%)的讀者認為「無線充電」的功能很無感,部分的人覺得就算手機支援無線充電,但最後還是會習慣以有線充電的方式來替手機充電。再來就是「玻璃機身」,約有 19.66% 的讀者認為,玻璃機身的設計沒那麼必要,就算這樣看起來很美,但其實裝了手機殼之後就看不到了,而且玻璃機身相對來說可能會比較易碎
已經 block 到爆咗
玻璃機背嗰樣都幾真 連佢自己出啲官方套都係遮住 同埋根本唔會敢裸機用
我依家就係嫌個透明殼阻埞同黃咗 索性裸機
不過都有啲驚跌撚爆
搵日貼塊機背貼
所以磨沙
未試過磨沙手感
對上一部 galaxy j5 都係膠背嚟
兇宅出咗嗰陣落去撚下睇下點先
xzp背面係唔係玻璃
我之前裸機成日跌都冇咩嘢
磨沙真係好撚正
透明殼話就話可以透返玻璃隻靚色 但又易花又易黃又多油又睇到入塵 真係好難用
用咗半年試咗唔少殼 都係發覺原裝/Caseology Vault (Spigen Rugged應該都差唔多) 手感最好
玻璃背最大問題係會花
基本上所有玻璃背果塊玻璃都係低一級, 好似係
如果你唔癡野或者唔戴套
其實同你裸MON差唔多感覺
我部部機都裸, 部部玻璃機背都花
你咁講我就即刻想去貼機背了
但係會唔會好難先搵到間有 xperia 機貼嘅舖頭
你係呢到問應該都係推你去triskin
等其他巴打答
下代咩都唔貼了
ii仔咩都唔貼半年
開心過貼咗4個月嘅triskin
至少唔使驚邊位變白
唔介意膠貼嘅話
星際有
聽落幾堅
最緊要邊位唔好崩唔好裂唔好變白
記得向咗人講咗Full block咗我就以後都唔提升我,收起删除所有同我有關嘅所連登文、帖。
你哋幾個重提又重提源頭出於你哋,講得向block人講得完block係自己講,Block又重提我 呢啲口不對心
誣告我嘅証據仲係2019年 悶唔悶?
2021被你哋講咗兩年?你哋舊証供証據重提又重提,檢舉不下一次。到底我係有問題定你班人有問題?
而且你幾個當發現人其他會員行徑似我或連外面Facebook嘅人都可以再係我又重提我,到底你哋係咪變態???

我你班老屎忽講,其實無視你哋先真正清靜,你哋睇番你哋行為先,次次重提又重提引我戰都係由你哋開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞