[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (77) - 1 III即將上市 | 更新兩星期內到 | 白卡勿入

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
x20 s480 8+128 開價3000
開始擔心10iii 要開咩價
我自己就唔係好理人點講
除非好有道理好似駁唔到咁啦

其實本身想買1 III
如果佢發佈完無耐出或者岩岩出左既話應該買左
等等下就唔想等了

仲記得早兩年用xz2p覺得太重想換機, 又係發佈完冇講幾時出,
走左去換s10+
好人就2999
正常就3299
仆街就3599以上
sony一直都係咁架啦 都慣
當年知s10+係3月頭出
一直等, 終於等到發佈會,
發佈完原來冇日子,
等到5月幾最後都係頂唔順換左

用左2年samsung, 轉埋做smart octopus,
早排特登開過張八仔, 諗住可能轉返sony,
依家又係等等下開始冇癮
keep三星啦
其實都唔覺得有必要轉會嘅
冇架
反正電話都係年年換玩下唔同野之嘛
我自己都算係sony打手但sony mobile真係幫唔落
有時都想轉nokia試下, 點知連旗艦都冇

利申: 有黑磚+je+電視
如果你係針對成個mobile group嘅話
我覺得呢兩年真係進步到不得了

先講spec,該有嘅都有,料塞足,大電同時仍然保持到自己輕薄設計風格,呢個係抵讚,但都明顯睇出仍然係擠緊牙膏

shipping,今年比起舊年係大進步,大家都睇到,當然仍然大量進步空間

軟件或者功能,兩睇啦,進步嘅點係Sony肯放自己嘅黑科技落部機到,影音遊戲攝影功能嚟講都跑贏唔少廠,但基礎功又退步咗唔少,例如唔再maintain自家相簿、鍵盤同UI,bug fix週期時短時長,可能係因為套軟件係日本仔寫

Sony係某啲功能嘅取態係幾走自己嘅一套風格,例如夜景,非Sony fans可能唔會考慮Sony,但宜家嘅Sony亦都唔係大家可以用十年前嘅機可以去踩嘅Sony
轉左x1系列之後老實講係做得幾好

btw上個post好似見到話佢個相簿好似有得dl黎用?
google果個我自己都唔鍾意
有呀我冇放link咩?
笑死 白卡佬將你覆既野逐個逐個負皮
wow
佢喜啦

今日唔記得打電話去sony問
怕唔會俾sony知你身份
是但啦
唔通佢哋會爆我身份咩
3599首先比返個120hz
512gb 得黑同紫
所以衝灰
又有廠定製180MP 1” cmos
睇吓睇吓淨係掛住睇女
明嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞