[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (77) - 1 III即將上市 | 更新兩星期內到 | 白卡勿入

1001 回覆
18 Like 4 Dislike
幾多分
HKD3803連稅7% => HKD3554 - (XB700價值=> ~HKD700至1000)

= HKD 2600 至 2900

加上港行全球最平
所以香港開$2999係最合理

1 III 5 III 基於Sony HK想做好人所以用上年原價7999+8999同6999開賣 (講笑)
開始懷疑唔係系統問題
洗機啦
認真討論
新加坡如果照匯率轉港紙通常貴香港17%左右
如果10 III SGD649,香港計返應該係~HKD3247
所以應該好大機會開 HKD3299
同之前估嘅一樣
粒垃圾U開呢個價真係冇咩競爭力
sony係醒水就開2999啦

最撚搶到市場
最弊係690唔垃圾 除咗遊戲之外跑贏唔少7系U
你望下nokia X20 用S480都開2998
同埋Sony應該覺得連登仔講嘅嘢都係垃圾
唔使理
所以更加會開離地價
開呢個價就最好啦
但係送XB700,當扣番幾舊水就2999先岩
問題Sony嘅對手係Samsung
Sony對手係自己
開呢個價真係highly appreciated
佢跑分高咪得, x20真係幾屈
7999咁我即衝1iii
港豬買手機睇呢啲架咩?
俾垃圾sales講兩講唱兩唱個個買哂支那機
價低Spec高
但永遠唔會去了解係邊個位令你可以咁平買到部機
應該大把人衝
其實平個幾百但換來因為低價位滿足而多咗人買
我真係覺得抵做
Sony會唔會覺得做cheap自己
上年頭一個月買10ii送隻爛鬼藍芽speaker...
我老母話啱用

3299 但有d等駛少少既野送既話....
我買呀
如果3299應該有野送,新加坡呢個價係送XB700加機殼
唔識既咪由佢唔識
反正你都唔會預d c9買sony同nokia架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞