你翻工最大壓力試過點?

772 回覆
776 Like 13 Dislike
我都試過
辭職後過一排好返好多
仆街 啱啱做做下野突然有 不過心胸偏右 唔係心臟個個位 同事見到我突然勁辛苦嚇咗一嚇 但係返工唔大壓力 搞咩會咁
返工大壓力無乜野
最大問題係勁撚大聲鬧你 成team都聽到
返工第一日已經叫我pick up四個project
一個新,三個舊(進度係30%)
所有project既聯絡人資料係要我自己用到問佢先講
頭果幾日搞撚到我每日訓三個鐘扎醒,一個星期後唔做,呢d工狗都唔屌
最憎返到屋企老豆老母同你講返工係咁㗎啦,人地個個都係咁返點解你唔得
枱頭好多細memo 一做完就mit一張掉走 好爽同冇咁緊張 可以試下
臨走前有無做啲轟轟烈烈嘅事?
兩個太陽穴爆哂瘡
見到嗰廢柴上級/wts我就心跳得好快好辛苦
唔好煙酒住,瞓多啲,抖吓先啦大佬
便利店店員?
星期日Sunday blue喊左8個鐘
攞綜援,住公屋,專心讀phd
眼皮係咁跳
緊張到去左m記叫左個加大餐
起身返工,就出門先發覺係星期日
大家都受老細壓逼一齊發癲
絲打保重
屋企人唔煩你就當俾自己放下大假先啦
同入錯油有無關係?
試過返一份新工因為唔適應大公司工作環境、日日心不在焉做錯野,做錯野令到自己愈黎愈冇自信,亦都愈黎愈憎份工,日日都諗辭職,結果個腦就不停loop呢d負面野,做野時好時差,同上司關係亦愈黎愈多矛盾。

果段時間成日入廁格比自己冷靜下, 食飯盡量自己食唔想同人接觸,一有時間就上網search辭職、返工做錯野、份工唔適合自己、性格、情緒病、甚至自殺呢一類字眼,我諗果陣係想睇下究竟係自己問題定其實好多人都有相同經歷,同埋男人呢種動物係比較少同人講自己嘅問題同比人睇到自己脆弱嘅一面,所有野收收埋埋,結果就係鬱係心入面。
經常發夢見到老細同事 大家一齊傾公事 好慘 連發夢都返緊工咁
收左工都係不停諗d 野要點解決
臨開會前作嘔反胃 心跳加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞